Predstavnici Srba na sastanku

Na sastanak predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i premijera Srbije u tehničkom mandatu Aleksandra Vučića pozvani su i lideri Srba u Hrvatskoj.

Srbija 19.06.2016 | 17:50
Predstavnici Srba na sastanku
Takođe, poziv je upućen i predstavnicima srpskih institucija sa istoka Hrvatske, navodi se u saopštenju Županijskog vijeća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije i Županijske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS).

Uz lidere srpskih institucija s istoka Hrvatske na sastanku će biti, kako se navodi u saopštenju, "vodeći predstavnici Srba u Hrvatskoj i Saboru Milorad Pupovac, predsjednik Srpskoga narodnog veća (SNV) i Mile Horvat saborski zastupnik SDSS-a iz Baranje".

U svojstvu domaćina susreta biće načelnik Opštine Erdut Jugosav Vesić, a na sastanak su pozvani predsjednik Zajedničkog veća opština Vukovar Dragan Crnogorac, predsjednik SDSS Vojislav Stanimirović, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Jovan Jelić, zamjenik župana Vukovarsko-sremske županije Đorđe Ćurčić, predsjednik VSNM Vukovarsko-sremske županije Svetislav Mikerević, navodi se u saopštenju.

"Pripremajući međudržavni susret najvišega nivoa, državni protokoli i Republike Hrvatske i Republike Srbije cijenili su, pozivanjem navedenih predstavnika srpskih institucija u Hrvatskoj, njihov sveukupni višegodišnji angažman i doprinos u interesu srpske zajednice", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se istovremeno kao neistinita ocjenjuje jučerašnja izjava zamjenika vukovarskog gradonačelnika Srđana Milakovića o zastupljenosti vukovarskih Srba na sastanku Grabar Kitarović i Vučića.

U saopštenju se Milaković kritikuje kao "samozvani glasnogovornik Srba" i da koristi ovaj važan susret kako bi "razarao institucije srpske zajednice u Hrvatskoj".

Milaković je juče negodovao zbog izbora onih koji će se u ime srpske zajednice sastati sa dvoje državnika, kritikujući dio srpske zajednice u Hrvatskoj, za koju kaže da je „podređena interesima političke elite jedne političke stranke" i da "marginalizuje sve one koji ne pripadaju tom odabranom krugu među pripadnicima srpske zajednice u Hrvatskoj".

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar