Легендарни Ћиро тврди: Србија је квалитетна као Хрватска, али...!

Хрватски тренер Мирослав Ћиро Блажевић изјавио је да српски фудбалски тим има исти квалитет као Хрватска.

Фудбал 23.06.2016 | 22:00
Легендарни Ћиро тврди: Србија је квалитетна као Хрватска, али...!
Блажевић је истакао да је право чудо како не прави резултате адекватне том квалитету.

"Србија је квалитетна као Хрватска, право је чудо да нисте нашли пут и човека који би повео ту младост и направио резултат адекватан том квалитету. У фудбалу нема демократије, ту влада анрахија и зато мислим да Муслин, кога добро познајем, мора да уозбиљи играче, да од њих направи маринце, јер фудбал је рат, истина витешки, али без реда и дисциплине нема резултата", рекао је Блажевић за Спорт ФМ радио приликом укључења у емисију "Фудбалски рандеву" посвећену ЕП у Француској.

Према његовим речима, играчи са простора СФРЈ су најинтелигентнији на свету.

"Кроз историју наши људи су стално овде били под неком окупацијом и онда смо морали измишљати 'форе' да бисмо егзистирали. То се сад пренело на фудбал и зато играчи одавде мноиго вреде и играју у највећим клубовима", рекао је Блажевић.

Управо зато, како је навео, није изненадјење што су хрватски навијачи победу над Турском славили уз Ужичко коло.

"То је наша баштина и требало би младји да је чувају. Али, најважније је да се дружимо и сви волимо, пре свега", казао је.

Блажевић је рекао да Хрватска може до финала, прогнозира са Француском, иако "Мамићев селектор" Анте Чачић има грешака у раду.

"Да није било инцидента против Чешке Хрватска не би примила гол, јер су у финишу играчи у главама били у инциденту. И зато је дошло до опуштања и губљења два капитална бода. Фудбал је за спортисте, а не за будале који се тако понашају. Ја се увек расплачем кад се сетим прекида утакмице Србија – Хрватска у Београду због нестанка струје, кад сваки српски играч узима у загрљај и заштиту хрватског играча. То је спорт и фудбал", закључио је Блажевић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар