Legendarni Ćiro tvrdi: Srbija je kvalitetna kao Hrvatska, ali...!

Hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević izjavio je da srpski fudbalski tim ima isti kvalitet kao Hrvatska.

Fudbal 23.06.2016 | 22:00
Legendarni Ćiro tvrdi: Srbija je kvalitetna kao Hrvatska, ali...!
Blažević je istakao da je pravo čudo kako ne pravi rezultate adekvatne tom kvalitetu.

"Srbija je kvalitetna kao Hrvatska, pravo je čudo da niste našli put i čoveka koji bi poveo tu mladost i napravio rezultat adekvatan tom kvalitetu. U fudbalu nema demokratije, tu vlada anrahija i zato mislim da Muslin, koga dobro poznajem, mora da uozbilji igrače, da od njih napravi marince, jer fudbal je rat, istina viteški, ali bez reda i discipline nema rezultata", rekao je Blažević za Sport FM radio prilikom uključenja u emisiju "Fudbalski randevu" posvećenu EP u Francuskoj.

Prema njegovim rečima, igrači sa prostora SFRJ su najinteligentniji na svetu.

"Kroz istoriju naši ljudi su stalno ovde bili pod nekom okupacijom i onda smo morali izmišljati 'fore' da bismo egzistirali. To se sad prenelo na fudbal i zato igrači odavde mnoigo vrede i igraju u najvećim klubovima", rekao je Blažević.

Upravo zato, kako je naveo, nije iznenadjenje što su hrvatski navijači pobedu nad Turskom slavili uz Užičko kolo.

"To je naša baština i trebalo bi mladji da je čuvaju. Ali, najvažnije je da se družimo i svi volimo, pre svega", kazao je.

Blažević je rekao da Hrvatska može do finala, prognozira sa Francuskom, iako "Mamićev selektor" Ante Čačić ima grešaka u radu.

"Da nije bilo incidenta protiv Češke Hrvatska ne bi primila gol, jer su u finišu igrači u glavama bili u incidentu. I zato je došlo do opuštanja i gubljenja dva kapitalna boda. Fudbal je za sportiste, a ne za budale koji se tako ponašaju. Ja se uvek rasplačem kad se setim prekida utakmice Srbija – Hrvatska u Beogradu zbog nestanka struje, kad svaki srpski igrač uzima u zagrljaj i zaštitu hrvatskog igrača. To je sport i fudbal", zaključio je Blažević.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar