Велики обрт: Српски алпиниста је жив!

Горска служба спасавања Србије /ГСС/ је саопштила да је тај успон организовало ПСД Копаоник из Београда и да је српски алпиниста учествовао у акцији спасавања заједно са припадницима горске спасилачке службе из Италије

Србија 19.06.2016 | 16:59
Велики обрт: Српски алпиниста је жив!
Горска служба спасавања Србије (ГСС) саопштила је данас, поводом навода италијанских медија да су спасиоци ГС С учествовали у планинарској акцији на Алпима у којој је један српски алпинистапогинуо, да се међу учесницима планинарске акције налазио само један члан ГС С који није страдао и који није ни међу повређенима.

ГС С је саопштила да је тај успон организовало ПСД Копаоник из Београда и да је српски алпиниста учествовао у акцији спасавања заједно са припадницима горске спасилачке службе из Италије.

Италијанска агенција АНСА јавила је раније данас да је у несрећи у Јулијским алпима близу италијанско-словеначке границе погинуо 30-годишњи српски алпиниста, док је његов две године млађи колега у тешком стању пребачен у болницу у Удинама, а повређена је и трећа женска особа (28).

Како преноси агенција, они су били део групе од 12 чланова Горске службе из Србије који су били на излету у Италији, а несрећа се десила јуче поподне на планини Канин која је у ово доба године још прекривена снегом и ледом.

Наведено је да се погинули алпиниста оклизнуо, падао 300 метара и преминуо на месту, док су другом планинару лекари Хитне помоћи успели да стабилизују стање иако му је срце стало четири пута, након чега је хеликоптером пребачен у Удине.

АНСА је навела да су њих двојица трећу алпинисткињу приликом пада повукли десетине метара на доле, али да њен живот није угрожен.

Остале српске планинаре је хеликоптером одатле избавила локална Горска служба спасавања, навела је АНСА и додала да карабињери испитују шта се догодило.

(Телеграф/Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар