24 часа Ле Мана: Порше до побједе у посљедњих 5 минута!

Посада Поршеа са бројем два тријумфовала је на 84. издању трке 24 часа Ле Мана која је решена у последњих пет минута пред 250.000 људи.

Остали спортови 19.06.2016 | 17:45
24 часа Ле Мана: Порше до побједе у посљедњих 5 минута!
Роман Дума, Марк Либ и Нил Ђани су донели другу победу заредом немачком тиму, пошто су преузели вођство у последњем кругу, када се до тада водећа Тојота, за чијим воланом је био Казуки Накађима, зауставила на стартно-циљном правцу.

Тојота са бројем пет, за коју су возили и Себастијан Буеми и Ентони Дејвидсон, водила је током већег дела легендарне трке, али није издржала до краја. Пошто Накађима није успео свој прототип да водеде до циља, његова посада је остала без пласмана, па је друго место заузела друга посада Тојоте коју су чинили Мајк Конвеј, Стефан Саразан и Камуи Кобајаши. Треће место је тако заузео Ауди, за који су возили Оливер Џарвис, Лукас де Граси и Лоик Дувал.

Овогодишње издање 24 часа Ле Мана дефинитивно спада у најузбудљивије, пошто је на крају победника и другопласираног делило нешто мање од осам минута. Колико је трка била неизвесна можда још боље говори податак да је разлика после 20 сати вожње била око једне секунде.

Најбоља три тима следила је друга посада Аудија, која као и трећепласирана практично ниједног тренутка није успела да се умеша у борбу са Поршеом и Тојотом за победу. Друга посада Поршеа, која је носила број један, трку је завршила на 13. месту.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар