24 časa Le Mana: Porše do pobjede u posljednjih 5 minuta!

Posada Poršea sa brojem dva trijumfovala je na 84. izdanju trke 24 časa Le Mana koja je rešena u poslednjih pet minuta pred 250.000 ljudi.

Ostali sportovi 19.06.2016 | 17:45
24 časa Le Mana: Porše do pobjede u posljednjih 5 minuta!
Roman Duma, Mark Lib i Nil Đani su doneli drugu pobedu zaredom nemačkom timu, pošto su preuzeli vođstvo u poslednjem krugu, kada se do tada vodeća Tojota, za čijim volanom je bio Kazuki Nakađima, zaustavila na startno-ciljnom pravcu.

Tojota sa brojem pet, za koju su vozili i Sebastijan Buemi i Entoni Dejvidson, vodila je tokom većeg dela legendarne trke, ali nije izdržala do kraja. Pošto Nakađima nije uspeo svoj prototip da vodede do cilja, njegova posada je ostala bez plasmana, pa je drugo mesto zauzela druga posada Tojote koju su činili Majk Konvej, Stefan Sarazan i Kamui Kobajaši. Treće mesto je tako zauzeo Audi, za koji su vozili Oliver Džarvis, Lukas de Grasi i Loik Duval.

Ovogodišnje izdanje 24 časa Le Mana definitivno spada u najuzbudljivije, pošto je na kraju pobednika i drugoplasiranog delilo nešto manje od osam minuta. Koliko je trka bila neizvesna možda još bolje govori podatak da je razlika posle 20 sati vožnje bila oko jedne sekunde.

Najbolja tri tima sledila je druga posada Audija, koja kao i trećeplasirana praktično nijednog trenutka nije uspela da se umeša u borbu sa Poršeom i Tojotom za pobedu. Druga posada Poršea, koja je nosila broj jedan, trku je završila na 13. mestu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar