Човић: Нисам за то да неко буде шампион 14 година...!

Председник Црвене звезде Небојша Човић рекао је да не очекује да ће више било који играч напустити клуб.

Кошарка 19.06.2016 | 19:45
Човић: Нисам за то да неко буде шампион 14 година...!
Човић је истакао да сви треба да буду свесни да им је играма у овој екипи вредност само већа.

Звезду су до сада напустили само Мајк Цирбес и Квинси Милер, који су отишли у Макаби.

"Сви који нису отишли, остају. А, ко долази, бићете уредно обавештени. Не могу о именима и презименима јер то нисмо међусобно усагласили. Ту је фактор струке, као и финансија, што је надфактор. Финансије су ограничене", рекао је Човић новинарима на Малом Калемегдану.

Према речима Човића, Звезда је показала јасан концепт и да играчима подиже вредност.

"Звезда је показала јасан концепт, да бити у овом целом систему код играча подиже вредност. Свако, и играчи и тренери и сви који су у Звезди, треба да захвале Звезди. Све остало је релативна ствар. Као што се десило са Калинићем, Цирбесом, Милером. То је један од фактора који позиционира Звезду као клуб, да одређени играчи наступима у Звезди могу да подигну своју вредност. Само, Звезда мора да води рачуна да и она добија одређене бенефите за то".

Он је додао да ће приоритет за довођење бити домаћи играчи, што не значи да клуб неће ангажовати и неког странца.

Како је рекао, тренер Дејан Радоњић је "под уговором" и ту нема "шта да се дода".

"Мој савет свима који су под уговором са Звездом јесте, уз разумевање да увек постоје друге варијанте, боље врабац у руци него голуб на грани. Звезда има непоновљив амбијент, што је заслуга свих у Звезди, од портира до председника клуба".

Буџет Звезде у предстојећој сезони требало би да буде око шест милиона евра, а Човић је навео и да је клуб "срећно прошао" прошле јер је све заокружено "у оквирима планираног".

Звезда је прошле сезоне освојила Јадранску лигу и српско првенство, у Купу је испала у полуфиналу, док је играла и четвртфинале Евролиге.

Човић је навео да ’црвено-бели’ желе трофеј у Купу Радивоја Кораћа, али да није неуспех то што прошле сезоне није освојен.

"Има објективних разлога, а треба да негујете и противнике, морате мало и њима нешто да дате, да би све било интересантније. Нисам циничан. Стефан Јовић није играо, имали смо одређене проблеме... Али, то су правдања, Звезда је желела Куп".

Он је додао да "није заступник тезе" да неки клуб треба да буде шампион 14 година, "по цени да упропасти сопствену кошарку".

Говорећи о посети утакмица, Човић је рекао да му је чудна ситуација у домаћем првенству и истакао да је спреман да на "вечитим" дербијима против Партизана хала буде попуњена са по пола навијача оба клуба.

"Спремни смо на то да пола хале буде њихово, а пола наше. Без обзира на то какав ће амбијент бити, песмица, ракета, транспарената... И то да дођете да ме вређате има цену, пет хиљада динара карта. То је све посао, све бизнис. Маркетинг је маркетинг, био бео или црн".

Човић је као главни циљ у предстојећој сезони поставио освајање регионалног такмичења, под условом да се буде играла Јадранска лига.

"Звезда мора да буде првак регионалне лиге, ако се она буде играла. У Евролиги да направи што је могуће бољи резултат. Наравно, занима нас и Куп, јер смо ми клуб из Србије", рекао је Човић и додао не резултати из прошле и претпрошле сезоне не могу да се упореде.

Човић је казао да су наговештене промене у Јадранској лиги и да хрватски и словеначки савез траже да такмичење чини 12 клубова, подељена у две групе и да почне 12. априла.

"То Црвена звезда неће играти, нити то подржава", истакао је први човек Звезде и додао да хрватски и словеначки клубови треба да се изборе да њихови савези повуку такав предлог.

Такође, према његовим речима, савези Хрватске и Словеније треба да престану да обмањују јавност да Фиба није признала Јадранску лигу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар