Čović: Nisam za to da neko bude šampion 14 godina...!

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da ne očekuje da će više bilo koji igrač napustiti klub.

Košarka 19.06.2016 | 19:45
Čović: Nisam za to da neko bude šampion 14 godina...!
Čović je istakao da svi treba da budu svesni da im je igrama u ovoj ekipi vrednost samo veća.

Zvezdu su do sada napustili samo Majk Cirbes i Kvinsi Miler, koji su otišli u Makabi.

"Svi koji nisu otišli, ostaju. A, ko dolazi, bićete uredno obavešteni. Ne mogu o imenima i prezimenima jer to nismo međusobno usaglasili. Tu je faktor struke, kao i finansija, što je nadfaktor. Finansije su ograničene", rekao je Čović novinarima na Malom Kalemegdanu.

Prema rečima Čovića, Zvezda je pokazala jasan koncept i da igračima podiže vrednost.

"Zvezda je pokazala jasan koncept, da biti u ovom celom sistemu kod igrača podiže vrednost. Svako, i igrači i treneri i svi koji su u Zvezdi, treba da zahvale Zvezdi. Sve ostalo je relativna stvar. Kao što se desilo sa Kalinićem, Cirbesom, Milerom. To je jedan od faktora koji pozicionira Zvezdu kao klub, da određeni igrači nastupima u Zvezdi mogu da podignu svoju vrednost. Samo, Zvezda mora da vodi računa da i ona dobija određene benefite za to".

On je dodao da će prioritet za dovođenje biti domaći igrači, što ne znači da klub neće angažovati i nekog stranca.

Kako je rekao, trener Dejan Radonjić je "pod ugovorom" i tu nema "šta da se doda".

"Moj savet svima koji su pod ugovorom sa Zvezdom jeste, uz razumevanje da uvek postoje druge varijante, bolje vrabac u ruci nego golub na grani. Zvezda ima neponovljiv ambijent, što je zasluga svih u Zvezdi, od portira do predsednika kluba".

Budžet Zvezde u predstojećoj sezoni trebalo bi da bude oko šest miliona evra, a Čović je naveo i da je klub "srećno prošao" prošle jer je sve zaokruženo "u okvirima planiranog".

Zvezda je prošle sezone osvojila Jadransku ligu i srpsko prvenstvo, u Kupu je ispala u polufinalu, dok je igrala i četvrtfinale Evrolige.

Čović je naveo da ’crveno-beli’ žele trofej u Kupu Radivoja Koraća, ali da nije neuspeh to što prošle sezone nije osvojen.

"Ima objektivnih razloga, a treba da negujete i protivnike, morate malo i njima nešto da date, da bi sve bilo interesantnije. Nisam ciničan. Stefan Jović nije igrao, imali smo određene probleme... Ali, to su pravdanja, Zvezda je želela Kup".

On je dodao da "nije zastupnik teze" da neki klub treba da bude šampion 14 godina, "po ceni da upropasti sopstvenu košarku".

Govoreći o poseti utakmica, Čović je rekao da mu je čudna situacija u domaćem prvenstvu i istakao da je spreman da na "večitim" derbijima protiv Partizana hala bude popunjena sa po pola navijača oba kluba.

"Spremni smo na to da pola hale bude njihovo, a pola naše. Bez obzira na to kakav će ambijent biti, pesmica, raketa, transparenata... I to da dođete da me vređate ima cenu, pet hiljada dinara karta. To je sve posao, sve biznis. Marketing je marketing, bio beo ili crn".

Čović je kao glavni cilj u predstojećoj sezoni postavio osvajanje regionalnog takmičenja, pod uslovom da se bude igrala Jadranska liga.

"Zvezda mora da bude prvak regionalne lige, ako se ona bude igrala. U Evroligi da napravi što je moguće bolji rezultat. Naravno, zanima nas i Kup, jer smo mi klub iz Srbije", rekao je Čović i dodao ne rezultati iz prošle i pretprošle sezone ne mogu da se uporede.

Čović je kazao da su nagoveštene promene u Jadranskoj ligi i da hrvatski i slovenački savez traže da takmičenje čini 12 klubova, podeljena u dve grupe i da počne 12. aprila.

"To Crvena zvezda neće igrati, niti to podržava", istakao je prvi čovek Zvezde i dodao da hrvatski i slovenački klubovi treba da se izbore da njihovi savezi povuku takav predlog.

Takođe, prema njegovim rečima, savezi Hrvatske i Slovenije treba da prestanu da obmanjuju javnost da Fiba nije priznala Jadransku ligu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar