Печено прасе за испраћај Си Ðинпинга

Пријемом у вили "Златни брег", некадашњем летњиковцу династије Обреновић, председник Кине Си Ðинпинг завршава тродневну посету Србији

Србија 19.06.2016 | 15:47
Печено прасе за испраћај Си Ðинпинга
Пријем је приредио председник владе Александар Вучић, а присуствовали су му и председник Србије Томислав Николић, чланови кинеске делегације и српске владе, као и друге званице.

Председник Кине обишао је вилу и двориште, а имао је прилику и да се увери како се припремају традиционална српска јела - печење и слатки купус.Си је пробао и српска вина за која је рекао да су врло добра и да имају извозни потенцијал.

Председник Кине је у салону виле разгледао портрете чланова династије Обреновић, а председник владе му је говорио о Милошу Обреновићу.Си је претходно обишао Железару у Смедереву, коју ће крајем јуна званично преузети кинеска челичана "Хестил".Он је обишао халу Топле ваљаонице и мензу у кругу фабрике, где је у друштву председника Николића и Вучића, разговарао са запосленима.

Си је, у обраћању у Железари, рекао да очекује да ће српска челичана играти активну улогу у побољшању живота српског народа.

(Тањуг/Информер.рс)
(Фото: Промо/ФоНет)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Нино

19.06.2016 17:15

Ја сељаклука мајко мила. Томо диплома би можда био добар начелник неке општине. А ово баш није за њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

19.06.2016 17:55

Свака ти цаст Николицу.Ово је посета деценије,и сигурно це бити благотворна за Српски народ и за Србију у цјелини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

19.06.2016 19:31

Могао му је испећи и јеног њемачког овчара.

ОДГОВОРИТЕ