Pečeno prase za ispraćaj Si Ðinpinga

Prijemom u vili "Zlatni breg", nekadašnjem letnjikovcu dinastije Obrenović, predsednik Kine Si Ðinping završava trodnevnu posetu Srbiji

Srbija 19.06.2016 | 15:47
Pečeno prase za ispraćaj Si Ðinpinga
Prijem je priredio predsednik vlade Aleksandar Vučić, a prisustvovali su mu i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, članovi kineske delegacije i srpske vlade, kao i druge zvanice.

Predsednik Kine obišao je vilu i dvorište, a imao je priliku i da se uveri kako se pripremaju tradicionalna srpska jela - pečenje i slatki kupus.Si je probao i srpska vina za koja je rekao da su vrlo dobra i da imaju izvozni potencijal.

Predsednik Kine je u salonu vile razgledao portrete članova dinastije Obrenović, a predsednik vlade mu je govorio o Milošu Obrenoviću.Si je prethodno obišao Železaru u Smederevu, koju će krajem juna zvanično preuzeti kineska čeličana "Hestil".On je obišao halu Tople valjaonice i menzu u krugu fabrike, gde je u društvu predsednika Nikolića i Vučića, razgovarao sa zaposlenima.

Si je, u obraćanju u Železari, rekao da očekuje da će srpska čeličana igrati aktivnu ulogu u poboljšanju života srpskog naroda.

(Tanjug/Informer.rs)
(Foto: Promo/FoNet)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Нино

19.06.2016 17:15

Ја сељаклука мајко мила. Томо диплома би можда био добар начелник неке општине. А ово баш није за њега.

ODGOVORITE
Name

Milan

19.06.2016 17:55

Svaka ti cast Nikolicu.Ovo je poseta decenije,i sigurno ce biti blagotvorna za Srpski narod i za Srbiju u cjelini.

ODGOVORITE
Name

Md

19.06.2016 19:31

Mogao mu je ispeći i jenog njemačkog ovčara.

ODGOVORITE