Србин погинуо у Алпима

У несрећи у Јулијским Алпима, близу италијанско-словеначке границе, погинуо је 30-годишњи српски алпиниста, јавља италијанска агенција Анса.

Србија 19.06.2016 | 15:04
Србин погинуо у Алпима
Такође, наведено је да је његов двије године млађи колега у тешком стању пребачен у болницу у Удинама, а повријеђена је и трећа женска особа (28).

 Како преноси агенција, они су били дио групе од 12 чланова Горске службе из Србије који су били на излету у Италији, а несрећа се десила јуче поподне на планини Канин, која је у ово доба године још прекривена снијегом и ледом.

Наведено је да се погинули алпиниста оклизнуо, падао 300 метара и преминуо на мјесту, док су другом планинару љекари Хитне помоћи успјели да стабилизују стање, иако му је срце стало четири пута, након чега је хеликоптером пребачен у Удине.

Анса је навела да су њих двојица трећу алпинисткињу приликом пада повукли десетине метара на доле, али да њен живот није угрожен.

Остале српске планинаре хеликоптером је одатле избавила локална Горска служба спасавања.

Агенција наводи да карабињери испитују шта се догодило.

Лист "Газетино" из Удина наводи да се сматра да је група српских алпиниста ушла из Словеније на територију италијанске општине Резиа, која се налази на 35 километара сјеверно до Удина и да су планинарили на висини од 2.300 метара.

Дневник је пренио и да је алпиниста погинуо, а да је тешко повријеђен 33-годишњи мушкарац, док је 28-годишња дјевојка поломила руку и имала хипотермију.

Наведено је да њихови пријатељи нису могли одмах да позову помоћ, пошто нису имали сигнал на телефону, а када су коначно успјели да се јаве Горској служби у Србији, одатле су путем међународног центра за полицијску сарадњу у аустријском Тхорл-Маглерну активиране спасилачке екипе у италијанском региону Фриули-Венеција Гиулиа, које су обезбиједиле хеликоптер. 

(Агенције)  

Коментари / 0

Оставите коментар