Претучен притвореник у бијељинском затвору

Адвокат Душан Томић изјавио је да је, у ноћи између суботе и недеље, у бијељинском Окружном затвору, тешко претучен његов клијент Мирослав Митровић, који је трећи месец у притвору, јер му се суди због наводне крађе "шкоде октавије" од 4 октобра 2009 године.

Република Српска 19.06.2016 | 13:30
Претучен притвореник у бијељинском затвору
За Томића ово није никакво изненађење, "јер је Митровићу напакована крађа кола, како би истински ауто мафијаши били заштићени у чему су, нажалост, учествовали неки људи од полиције до суда".

Инспектор који је "напаковао" кривицу Митровићу, како каже Томић, "прво је напредовао на једно од шефовских места, а када се Митровић вратио и проговорио, смењен је".

"Ово је сјајна прилика да се раскринка сва та банда", каже Томић.

"Утолико пре што Шведска у којој живи и ради, одбила да га изручи БиХ. Судило му је петочлано веће Врховног суда Шведске и ослободило га кривице, пошто је имало у рукама доказе да је, недвосмислено, у време кад се крађа догодила био у њиховој земљи. Међутим, суд у Бијељини, одредио му је притвор, па испада да је судија појединац из Бијељине референтнији од петочланог судског већа Врховног суда Шведске која има једно од најуређенијих правосуђа у Европи и свету".

Судија који му је одредио притвор занемарио је да не долази у обзир суђење за исту ствар два пута, истиче Томић, али и додаје да га и то не чуди, јер баш тај делилац правде, судио је и у предмету у ком није потврђена оптужница, а предмет је стигао до правоснажности.

"О томе ће одлучивати, надам се ускоро, надлежни за правосуђе у БиХ, а сада мора да се истражи ко је атаковао на мог клијента, који здрав и прав лежи у притвору, док су на слободи они који су украли "шкоду" Мевлудину Хамзићу из Бијељине", наглашава наш саговорник.

"Митровић је, на почетку притвора штрајковао глађу, указивао је и указује да нема везе са крађом кола, што се види и по његовом пасошу, кад је улазио и излазио и из Србије и из БиХ и из Шведске и прецизно где је био у дану када се крађа догодила. Ваљане доказе, кроз рад три државе, не признаје судија, а банда задаје нове ударце невином човеку.Судија који му је одредио притвор, иначе бивши полицајац, на сав глас говори јавно о мени. Сад ми је јасно и зашто", каже Томић.

БН телевизија (В.М.)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

РВИ

20.06.2016 04:30

МАФИЈАШКИ СИСТЕМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нисам ја ЋОРАВ.

20.06.2016 10:48

СА ТАКВИМ КРИМИНАЛНИМ РАДЊАМА! КОЈЕ СЕ ИЗВОДЕ НАД СТАНОВНИШТВОМ БРУКА И СРАМОТА. И ВИ ХОЋЕТЕ ДРЖАВУ. ДА АЛИ НЕ НА ТАКАВ НАЧИН! ГАЖЕЊЕМ ЉУДСКИХ ПРАВА

Name

кпд

20.06.2016 05:25

Да је у Зеници било, било би на нанционалној основи..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

20.06.2016 07:59

У затворима је то нормално, не видим ниста посебно

ОДГОВОРИТЕ