Меси као ''Батигол'' - још гол му треба до историје!

Најбољи фудбалер света Лионел Меси изједначио се на вечној листи стрелаца Аргентине са Габријелом Батистутом.

Фудбал 19.06.2016 | 18:30
Меси као ''Батигол'' - још гол му треба до историје!
Меси је у победи Аргентине над Венецуелом од 4:1 у полуфиналу Копа Америка Сентенарио постигао гол у 60. минуту што је био његов 54. у дресу националног тима, колико има и легендарни ’Батигол’.

Од раније је познат податак да је некадашњи нападач Роме и Фиорентине постигао 56 голова за Аргентину, али два му нису ушла у званичну статистику јер је 22. јуна 1995. године тресао мрежу комбиноване селекције словачке лиге.

Венцуеланци су изгубили лопту на својој половини, Меси и Гаитан су разменили додавања, а нападач Барселоне се рутински уписао на семафор у својој 111. утакмици у плаво-белом дресу.

Осим што му фали један погодак да постане најбољи стрелац ’Гаучоса’ свих времена, бележи фантастичне партије на континенталном шампионату – на три утакмице постигао је 4 гола и уписао 3 асистенције.

„Срећан сам што сам изједначио Батистутин рекорд, али не размишљам о томе. Размишљам само да подигнем пехар Копа Америка“, рекао је Меси.

Против Венецуеле је наместио поготке Гонсалу Игуаину и Ерику Ламели.

„Срећни смо због важне победе, али дуг је пут пред нама. Није лако стићи у два узастопна финала, увек желимо тријумфе, али морамо да ценимо оно што смо урадили“, додао је нападач Барселоне.

Селектор Херардо Тата Мартино, који је Месија тренирао и у каталонском клубу, истакао је да не би желео да се његов најбољи играч заустави на овом резултату.

„Меси је изједначио рекорд, али желим да тако настави на Копа Америка. Он зна да је доминантан и да ће због тога чувари да буду још оштрији према њему. Лео то разуме веома добро“, додао је Мартино.

Прву прилику да се упише у историју момак из Росарија имаће у полуфиналу против домаћина САД, које је на програму у ноћи између уторка и среде.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар