Mesi kao ''Batigol'' - još gol mu treba do istorije!

Najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi izjednačio se na večnoj listi strelaca Argentine sa Gabrijelom Batistutom.

Fudbal 19.06.2016 | 18:30
Mesi kao ''Batigol'' - još gol mu treba do istorije!
Mesi je u pobedi Argentine nad Venecuelom od 4:1 u polufinalu Kopa Amerika Sentenario postigao gol u 60. minutu što je bio njegov 54. u dresu nacionalnog tima, koliko ima i legendarni ’Batigol’.

Od ranije je poznat podatak da je nekadašnji napadač Rome i Fiorentine postigao 56 golova za Argentinu, ali dva mu nisu ušla u zvaničnu statistiku jer je 22. juna 1995. godine tresao mrežu kombinovane selekcije slovačke lige.

Vencuelanci su izgubili loptu na svojoj polovini, Mesi i Gaitan su razmenili dodavanja, a napadač Barselone se rutinski upisao na semafor u svojoj 111. utakmici u plavo-belom dresu.

Osim što mu fali jedan pogodak da postane najbolji strelac ’Gaučosa’ svih vremena, beleži fantastične partije na kontinentalnom šampionatu – na tri utakmice postigao je 4 gola i upisao 3 asistencije.

„Srećan sam što sam izjednačio Batistutin rekord, ali ne razmišljam o tome. Razmišljam samo da podignem pehar Kopa Amerika“, rekao je Mesi.

Protiv Venecuele je namestio pogotke Gonsalu Iguainu i Eriku Lameli.

„Srećni smo zbog važne pobede, ali dug je put pred nama. Nije lako stići u dva uzastopna finala, uvek želimo trijumfe, ali moramo da cenimo ono što smo uradili“, dodao je napadač Barselone.

Selektor Herardo Tata Martino, koji je Mesija trenirao i u katalonskom klubu, istakao je da ne bi želeo da se njegov najbolji igrač zaustavi na ovom rezultatu.

„Mesi je izjednačio rekord, ali želim da tako nastavi na Kopa Amerika. On zna da je dominantan i da će zbog toga čuvari da budu još oštriji prema njemu. Leo to razume veoma dobro“, dodao je Martino.

Prvu priliku da se upiše u istoriju momak iz Rosarija imaće u polufinalu protiv domaćina SAD, koje je na programu u noći između utorka i srede.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar