Жељезара Смедерево биће најбоља у Европи

Предсједник кинеске компаније Хестил Ју Јонг поручио је данас да је преузимање Железаре Смедерево прилика да се изгради свјетски Хестил, те да ће модерном и еколошком технологијом коју ће та компанија донијети у српску челичану, она постати најконкурентнија у Европи и пример за друге компаније.

Србија 19.06.2016 | 12:00
Жељезара Смедерево биће најбоља у Европи
"Данас су предсједници двије земље, НР Кине Си Ðинпинг и Србије Томислав Николић, дошли у посјету Железари у Смедереву, што је за ову челичану подстицај. То ће нас мотивисати да вриједно радимо, и убрзаће развој железаре", рекао је Јонг поздрављајући два предсједника у Смедереву, којима је данас домаћин, заједно са премијером Александром Вучићем.

Кинеском иницијативом је остварана могућност да Хестил убрзано развије стратегију, а кроз глобално посједовање ресурса и овладавање тржиштем, пружена је ријетка прилика да се изгради свјетски Хестил, поручио је он.

"Хестил ће у потпуности користити предност модерне технологије, еколошку производњу, манаџмента, као и највеће продајне мреже у свијету. Брзо ће се преокренути тренд неповољног пословања, и Смедерево ће постати најконкутрентнија челичана у Европи", истакао је он.

Према његовим ријечима, Хестил сигурно неће изневјерити ни наде свих запослених у тој фирми.

“Имамо одлучност и самопоуздање, и способни смо да обновимо жељезару и да је учинимо примјером на траси једног пута", рекао је Јунг чија компанија ће до краја јуна потпуно преузети то предузеће.

Предсједник владе Александар Вучић изјавио је данас да је много енергије и љубави уложено у смедервску жељезару, за коју је коначни спас дошао захваљујући пријатељима Кинезима и председнику НР Кине Си Ðинпингу.

Вучић је рекао да је кинеско улагање нови почетак и нови живот, не само за ту жељезару и Смедерево, већ за све грађане Србије, додајући да ће Смедерево бити један од најбогатијих градова у Србији.

"Јесте да је Немачка богата, али можете ли да замислите да ће Србија имати 2,5 пута већи раст, а то ћемо моћи да имамо и захваљујући радницима Железаре, нашим пријатељима Кинезима и председнику Си Ðинпингу", рекао је Вучић.

Према његовим ријечима кинеска челичана Хестил ће од смедеревске жељезаре направити најбољу европску жељезару, а прича о њеном спасавању је "прича о нашем, неодустајању и храбрости".

"Много смо енергије и љубави увозили у спасавање смедеревске железаре, чак и онда када су многи рекли да ње треба одустати, али ово је наша српска прича о неодустајању и храбрости. Четири године је тај пут трајао и сада смо успели да обезбедимо посао за хиљаде људи", рекао је Вучић.

Кинески Хестил је, иначе, крајем априла потписао са Владом Србије уговор о куповини Железаре Смедерево вриједан 46 милиона евра.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Карадоз

19.06.2016 10:14

Јест ал мало сутра

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

19.06.2016 12:50

Ви сте јачи од Њемачке а ми у Републици Српској смо јачи од Швајцарске. Хајде да то показемо Европској Унији

ОДГОВОРИТЕ
Name

всс

19.06.2016 14:07

Та је зељезара била најбоља у Европи док је било Југославије, додусе није била ниста боља од свих осталих зељезара бивсе Југославије. Али неписмењаци преузесе власт и све растргасе ко бијесни пси.

ОДГОВОРИТЕ