Željezara Smederevo biće najbolja u Evropi

Predsjednik kineske kompanije Hestil Ju Jong poručio je danas da je preuzimanje Železare Smederevo prilika da se izgradi svjetski Hestil, te da će modernom i ekološkom tehnologijom koju će ta kompanija donijeti u srpsku čeličanu, ona postati najkonkurentnija u Evropi i primer za druge kompanije.

Srbija 19.06.2016 | 12:00
Željezara Smederevo biće najbolja u Evropi
"Danas su predsjednici dvije zemlje, NR Kine Si Ðinping i Srbije Tomislav Nikolić, došli u posjetu Železari u Smederevu, što je za ovu čeličanu podsticaj. To će nas motivisati da vrijedno radimo, i ubrzaće razvoj železare", rekao je Jong pozdravljajući dva predsjednika u Smederevu, kojima je danas domaćin, zajedno sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Kineskom inicijativom je ostvarana mogućnost da Hestil ubrzano razvije strategiju, a kroz globalno posjedovanje resursa i ovladavanje tržištem, pružena je rijetka prilika da se izgradi svjetski Hestil, poručio je on.

"Hestil će u potpunosti koristiti prednost moderne tehnologije, ekološku proizvodnju, manadžmenta, kao i najveće prodajne mreže u svijetu. Brzo će se preokrenuti trend nepovoljnog poslovanja, i Smederevo će postati najkonkutrentnija čeličana u Evropi", istakao je on.

Prema njegovim riječima, Hestil sigurno neće iznevjeriti ni nade svih zaposlenih u toj firmi.

“Imamo odlučnost i samopouzdanje, i sposobni smo da obnovimo željezaru i da je učinimo primjerom na trasi jednog puta", rekao je Jung čija kompanija će do kraja juna potpuno preuzeti to preduzeće.

Predsjednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da je mnogo energije i ljubavi uloženo u smedervsku željezaru, za koju je konačni spas došao zahvaljujući prijateljima Kinezima i predsedniku NR Kine Si Ðinpingu.

Vučić je rekao da je kinesko ulaganje novi početak i novi život, ne samo za tu željezaru i Smederevo, već za sve građane Srbije, dodajući da će Smederevo biti jedan od najbogatijih gradova u Srbiji.

"Jeste da je Nemačka bogata, ali možete li da zamislite da će Srbija imati 2,5 puta veći rast, a to ćemo moći da imamo i zahvaljujući radnicima Železare, našim prijateljima Kinezima i predsedniku Si Ðinpingu", rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima kineska čeličana Hestil će od smederevske željezare napraviti najbolju evropsku željezaru, a priča o njenom spasavanju je "priča o našem, neodustajanju i hrabrosti".

"Mnogo smo energije i ljubavi uvozili u spasavanje smederevske železare, čak i onda kada su mnogi rekli da nje treba odustati, ali ovo je naša srpska priča o neodustajanju i hrabrosti. Četiri godine je taj put trajao i sada smo uspeli da obezbedimo posao za hiljade ljudi", rekao je Vučić.

Kineski Hestil je, inače, krajem aprila potpisao sa Vladom Srbije ugovor o kupovini Železare Smederevo vrijedan 46 miliona evra.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Karadoz

19.06.2016 12:14

Jest al malo sutra

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

19.06.2016 14:50

Vi ste jači od Njemačke a mi u Republici Srpskoj smo jači od Švajcarske. Hajde da to pokazemo Evropskoj Uniji

ODGOVORITE
Name

vss

19.06.2016 16:07

Ta je zeljezara bila najbolja u Evropi dok je bilo Jugoslavije, doduse nije bila nista bolja od svih ostalih zeljezara bivse Jugoslavije. Ali nepismenjaci preuzese vlast i sve rastrgase ko bijesni psi.

ODGOVORITE