Отказано и друго пуномоћје Томићу

Осим што му је отказао пуномоћје у предмету пред Тужилаштвом БиХ, који се тиче пословања "Павловић банке", бизнисмен из Чикага, Слободан Мајкл Павловић, отказао је адвокату Душану Томићу и оно које важи за заступчање његове компаније против фирме "Финал пром", која је била ангажована на изградњи "Аква ситија" на Дрини, потврдио нам је Томић.

Република Српска 19.06.2016 | 10:34
Отказано и друго пуномоћје Томићу
Прво пуномоћје, како истиче Томић, Павловић му је отказао, јавно, саопштивши то у централном дневнику РТ РС, јављајући се из Чикага, а друго, без помпе, после изласка из притвора коју му је, по захтеву Тужилаштва БиХ, одредио Суд БиХ.

"На Слодобана се, ни за трен, нисам наљутио, јер је реч о човеку који је мој пријатељ и у таквој је ситуацији да је, у оба случаја, морао да ми откаже пуномоћје, али не што он то хоће, већ што мора што је огромна разлика", каже Томић.

"Док сам га заступао ја, три пута смо били у Тужилаштву БиХ, био је сведок у предмету "Павловић банка" а пошто је из тог предмета морао да се ратосиља мене постао је, не само осумњичени, већ и човек који је био у притвору, а потом под мерама забране Суда БиХ. То само говори о специфичности позиције у којој се налази и разумем га и као човек и као адвокат".

Томић каже да је у сталном контакту с Павловићем, да му је био, недавно, гост на свадби сину, и да причају на "многе теме које га тиште, где и те како уважава Томићева мишљења и ставове".

"И у спору са "Финал промом" били смо на добром путу да добијемо спор, али зато, сада, неки људи раде, опет, у корист Павловићеве штете", каже Томић.

"Тешко им пада што сам успео да Павловића изузмем од оптужбе за ненаменско трошење новца од кредита за "Аква сити", зашто се суди његовом бившем директору Благи Благојевићу.

"Душебрижници" Слободана Павловића би, вероватно, волели да је он и у том предмету на отуженичкој клупи. Са Слободаном сам у договору да и даље пратим ток његовим суђења, па ћу бити у судници и 7. септембра кад се суди у предмету "Аква сити" и 30. септембра кад буде решавано о кредиту који је та "Павловићева фирма" користила за град на Дрини, који је градила фирма, без искуства у том послу, па надлежни институт из Сарајева, није дао гаранције да постројења могу да буду пуштена. Такве и сличне извођаче "подводе" годинама Павловићу, који се, под старе дане, потуца по суду, а осетио је и муку затворске ћелије.

БН телевизија (В.М.)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Посјетилац

19.06.2016 09:10

Први пут чујем да неко самоиницијативно иде у Тужилаштво, а што је урадио Павловић по Томицевом савјету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

19.06.2016 17:01

Само наиван цовјек на суду правду трази. Нема ПРАВДЕ нигдје на земљи. ПРАВДУ је имао само мој пријатељ Милан који се озенио рускињом са именом ПРАВДА. Када је добила папире преко ноци је нестала. Одселила се у други град код богатијег цовјека. Тако је Милан остао без своје Правде земаљке а за небеску видицемо на Страсном Суду. Зато Г.Павловицу ако нисте криви адвокати Вама нису потребни низаста друго вец само да по закону на вријеме подносе залбе, а ако сте криви адвокати наси који сваки дан поздрављају царсију на све цетири стране од кривице и њезине одговорности сигурно Вас спасити неце моци! Правда је Истина а она је у Вама а не код адвоката и судија који правду дјеле без разлике на Васу кривицу или невиност у договиру са адвокатима!

Name

За Михаила

19.06.2016 17:45

Заборавио си попити терапију опет ..!

Name

Ре: за ММ

19.06.2016 18:18

Развукосте га Михајло, али рекосте истину, само сте се требали обратити власнику Финалпрома јер је он потражио правду на суду и он се у изјави за медије није бавио правдом и доказима из поступка него тешко оптужи и оклевета Слобода Павловића стварима које немају везе са парницом.

Name

Михаило Микиц

19.06.2016 20:28

СРБи ако немогу да оптуузе оног кога требају они оклеветају оног кога могу. Закаце му реп па док се неко њиховог лоповског репа откаци они су свој посао вец заврсили! ТАКО СЕ ИСТО РАДИ У СЛУЦАЈУ Г. СЛОБОДАНА ПАВЛОВИЦА! ПОСТАО ЈЕ НЕВИНА ЗРТВА У ОБРАЦУНУ ИЗМЕДЈУ ОПОЗИЦИЈЕ И ВЛАСТИ!

Name

ре

19.06.2016 21:19

Сам закуво сам пао....

Name

Ре: посјетиоцу

20.06.2016 06:08

Само невин човјек иде самоиницијативно и добар бизнисмен који зна да му та афера прави штету. Добар адвокат би требао подједнако водити рачуна и о тим стварима.

Name

камелеон

19.06.2016 09:21

Адвокат-сотона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нарцис

20.06.2016 07:28

Адвокат Томић хвали сам себе кад нико друго неће већ му и пуномоцје отказује. Толико о том "чувеном" адвокату. А ни песницење по граду му баш не иде:-)

Name

Служба

21.06.2016 07:18

Сви кажу да ради за неке службе. Много га сви критикују, рекао бих да су то љубоморне колеге и злобници.

Name

ГС

19.06.2016 09:36

Адвокат Томић је као адвокат г. Павловића у поступку Аквасити- Финалпром својим ауторитетом који ужива у суду успио да утиче да се послије више површних и нестручних вјештачења оно повјери озбиљној установи каква је Институт Грађевинског факултета у Сарајеву. Вјештаци су послије 2 мјесеца вјештачења утврдили да су радови на аква парку које је изводила фирма Финалпром урађени мимо пројектне документације, да су лошег квалитета и да је дио конструкције несигуран и да се мора уклањати. Он је за С. Павловића урадио најбитнији дио посла у том поступку а отказивање пуномоћја има другу позадину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

адвокат

19.06.2016 18:34

100 % тачно ,Павловић има чврсте доказе и мора тај процес максимално убрзати да се о инвестицији и пројекту почне причати позитивно и афирмативно.

Name

Адвокату

20.06.2016 07:22

Институт је ангажовао Слободан Павловић, а не Суд, и све што пише у том наруценом и дебело плаценом извјештају мораце доказати на Суду. Зато само полако. Лично знам да када је власник Финалпрома одлучио да своја потраживања за урађен посао наплати путем суда Слободан Павловић му је запретио да ће га уништити због тога. Зато се он и позива на раније уништене фирме које су радиле за Слободана Павловића.

Name

адвокат

20.06.2016 21:38

Не трудите се да браните фирму Финалпром. Оно што се види голим оком није тешко бранити. Пошто "лично" знате власника извођача реците му да има угледних адвоката који савјетују Павловића да треба покренути кривичну одговорност против извођача, одговорних лица и осталих актера из цијелог посла. Г.Ивановић је направио велики посао Павловићу што је цијели проблем ставио на увид јавности , посебно оне стручне.

Name

Адвокату

21.06.2016 19:37

Вјероватно и ти припадас том дијелу "стручне" јавности која голим оком види оно што нису увидјеле 4 стручне комисије. До сада су вјестацења радили : 1.дирекција за изградњу града, па2. заједничка комисија супротстављених страна, па3. ИМС институт из Београда да би задња4. била наложена од стране суда у виду М. Изица. Сви извјештаји ових комисија потврђују да су радови квалитетно извршени. Пошто Павловићу ови извјештаји не иду на руку он самоиницијативно, преко адвоката Томића, сплеткароса, ангажује некакав институт из Са, о чијем извјештају, кад буде, тек треба да се расправља ако се узме уопште у разматрање.

Name

којо

19.06.2016 17:54

Андрија Кулиц је г-дин највеци, упропастио Павловица и сад редовно испија кафице .

ОДГОВОРИТЕ