Otkazano i drugo punomoćje Tomiću

Osim što mu je otkazao punomoćje u predmetu pred Tužilaštvom BiH, koji se tiče poslovanja "Pavlović banke", biznismen iz Čikaga, Slobodan Majkl Pavlović, otkazao je advokatu Dušanu Tomiću i ono koje važi za zastupčanje njegove kompanije protiv firme "Final prom", koja je bila angažovana na izgradnji "Akva sitija" na Drini, potvrdio nam je Tomić.

Republika Srpska 19.06.2016 | 10:34
Otkazano i drugo punomoćje Tomiću
Prvo punomoćje, kako ističe Tomić, Pavlović mu je otkazao, javno, saopštivši to u centralnom dnevniku RT RS, javljajući se iz Čikaga, a drugo, bez pompe, posle izlaska iz pritvora koju mu je, po zahtevu Tužilaštva BiH, odredio Sud BiH.

"Na Slodobana se, ni za tren, nisam naljutio, jer je reč o čoveku koji je moj prijatelj i u takvoj je situaciji da je, u oba slučaja, morao da mi otkaže punomoćje, ali ne što on to hoće, već što mora što je ogromna razlika", kaže Tomić.

"Dok sam ga zastupao ja, tri puta smo bili u Tužilaštvu BiH, bio je svedok u predmetu "Pavlović banka" a pošto je iz tog predmeta morao da se ratosilja mene postao je, ne samo osumnjičeni, već i čovek koji je bio u pritvoru, a potom pod merama zabrane Suda BiH. To samo govori o specifičnosti pozicije u kojoj se nalazi i razumem ga i kao čovek i kao advokat".

Tomić kaže da je u stalnom kontaktu s Pavlovićem, da mu je bio, nedavno, gost na svadbi sinu, i da pričaju na "mnoge teme koje ga tište, gde i te kako uvažava Tomićeva mišljenja i stavove".

"I u sporu sa "Final promom" bili smo na dobrom putu da dobijemo spor, ali zato, sada, neki ljudi rade, opet, u korist Pavlovićeve štete", kaže Tomić.

"Teško im pada što sam uspeo da Pavlovića izuzmem od optužbe za nenamensko trošenje novca od kredita za "Akva siti", zašto se sudi njegovom bivšem direktoru Blagi Blagojeviću.

"Dušebrižnici" Slobodana Pavlovića bi, verovatno, voleli da je on i u tom predmetu na otuženičkoj klupi. Sa Slobodanom sam u dogovoru da i dalje pratim tok njegovim suđenja, pa ću biti u sudnici i 7. septembra kad se sudi u predmetu "Akva siti" i 30. septembra kad bude rešavano o kreditu koji je ta "Pavlovićeva firma" koristila za grad na Drini, koji je gradila firma, bez iskustva u tom poslu, pa nadležni institut iz Sarajeva, nije dao garancije da postrojenja mogu da budu puštena. Takve i slične izvođače "podvode" godinama Pavloviću, koji se, pod stare dane, potuca po sudu, a osetio je i muku zatvorske ćelije.

BN televizija (V.M.)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Posjetilac

19.06.2016 09:10

Prvi put čujem da neko samoinicijativno ide u Tužilaštvo, a što je uradio Pavlović po Tomicevom savjetu.

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

19.06.2016 17:01

Samo naivan covjek na sudu pravdu trazi. Nema PRAVDE nigdje na zemlji. PRAVDU je imao samo moj prijatelj Milan koji se ozenio ruskinjom sa imenom PRAVDA. Kada je dobila papire preko noci je nestala. Odselila se u drugi grad kod bogatijeg covjeka. Tako je Milan ostao bez svoje Pravde zemaljke a za nebesku vidicemo na Strasnom Sudu. Zato G.Pavlovicu ako niste krivi advokati Vama nisu potrebni nizasta drugo vec samo da po zakonu na vrijeme podnose zalbe, a ako ste krivi advokati nasi koji svaki dan pozdravljaju carsiju na sve cetiri strane od krivice i njezine odgovornosti sigurno Vas spasiti nece moci! Pravda je Istina a ona je u Vama a ne kod advokata i sudija koji pravdu djele bez razlike na Vasu krivicu ili nevinost u dogoviru sa advokatima!

Name

Za Mihaila

19.06.2016 17:45

Zaboravio si popiti terapiju opet ..!

Name

Re: za MM

19.06.2016 18:18

Razvukoste ga Mihajlo, ali rekoste istinu, samo ste se trebali obratiti vlasniku Finalproma jer je on potražio pravdu na sudu i on se u izjavi za medije nije bavio pravdom i dokazima iz postupka nego teško optuži i okleveta Sloboda Pavlovića stvarima koje nemaju veze sa parnicom.

Name

Mihailo Mikic

19.06.2016 20:28

SRBi ako nemogu da optuuze onog koga trebaju oni oklevetaju onog koga mogu. Zakace mu rep pa dok se neko njihovog lopovskog repa otkaci oni su svoj posao vec zavrsili! TAKO SE ISTO RADI U SLUCAJU G. SLOBODANA PAVLOVICA! POSTAO JE NEVINA ZRTVA U OBRACUNU IZMEDJU OPOZICIJE I VLASTI!

Name

re

19.06.2016 21:19

Sam zakuvo sam pao....

Name

Re: posjetiocu

20.06.2016 06:08

Samo nevin čovjek ide samoinicijativno i dobar biznismen koji zna da mu ta afera pravi štetu. Dobar advokat bi trebao podjednako voditi računa i o tim stvarima.

Name

kameleon

19.06.2016 09:21

Advokat-sotona.

ODGOVORITE
Name

Narcis

20.06.2016 07:28

Advokat Tomić hvali sam sebe kad niko drugo neće već mu i punomocje otkazuje. Toliko o tom "čuvenom" advokatu. A ni pesnicenje po gradu mu baš ne ide:-)

Name

Služba

21.06.2016 07:18

Svi kažu da radi za neke službe. Mnogo ga svi kritikuju, rekao bih da su to ljubomorne kolege i zlobnici.

Name

GS

19.06.2016 09:36

Advokat Tomić je kao advokat g. Pavlovića u postupku Akvasiti- Finalprom svojim autoritetom koji uživa u sudu uspio da utiče da se poslije više površnih i nestručnih vještačenja ono povjeri ozbiljnoj ustanovi kakva je Institut Građevinskog fakulteta u Sarajevu. Vještaci su poslije 2 mjeseca vještačenja utvrdili da su radovi na akva parku koje je izvodila firma Finalprom urađeni mimo projektne dokumentacije, da su lošeg kvaliteta i da je dio konstrukcije nesiguran i da se mora uklanjati. On je za S. Pavlovića uradio najbitniji dio posla u tom postupku a otkazivanje punomoćja ima drugu pozadinu.

ODGOVORITE
Name

advokat

19.06.2016 18:34

100 % tačno ,Pavlović ima čvrste dokaze i mora taj proces maksimalno ubrzati da se o investiciji i projektu počne pričati pozitivno i afirmativno.

Name

Advokatu

20.06.2016 07:22

Institut je angažovao Slobodan Pavlović, a ne Sud, i sve što piše u tom narucenom i debelo placenom izvještaju morace dokazati na Sudu. Zato samo polako. Lično znam da kada je vlasnik Finalproma odlučio da svoja potraživanja za urađen posao naplati putem suda Slobodan Pavlović mu je zapretio da će ga uništiti zbog toga. Zato se on i poziva na ranije uništene firme koje su radile za Slobodana Pavlovića.

Name

advokat

20.06.2016 21:38

Ne trudite se da branite firmu Finalprom. Ono što se vidi golim okom nije teško braniti. Pošto "lično" znate vlasnika izvođača recite mu da ima uglednih advokata koji savjetuju Pavlovića da treba pokrenuti krivičnu odgovornost protiv izvođača, odgovornih lica i ostalih aktera iz cijelog posla. G.Ivanović je napravio veliki posao Pavloviću što je cijeli problem stavio na uvid javnosti , posebno one stručne.

Name

Advokatu

21.06.2016 19:37

Vjerovatno i ti pripadas tom dijelu "stručne" javnosti koja golim okom vidi ono što nisu uvidjele 4 stručne komisije. Do sada su vjestacenja radili : 1.direkcija za izgradnju grada, pa2. zajednička komisija suprotstavljenih strana, pa3. IMS institut iz Beograda da bi zadnja4. bila naložena od strane suda u vidu M. Izica. Svi izvještaji ovih komisija potvrđuju da su radovi kvalitetno izvršeni. Pošto Pavloviću ovi izvještaji ne idu na ruku on samoinicijativno, preko advokata Tomića, spletkarosa, angažuje nekakav institut iz Sa, o čijem izvještaju, kad bude, tek treba da se raspravlja ako se uzme uopšte u razmatranje.

Name

kojo

19.06.2016 17:54

Andrija Kulic je g-din najveci, upropastio Pavlovica i sad redovno ispija kafice .

ODGOVORITE