Доелман из Барселоне ће играти за Косово!

БОМБА! Један од најбољих играча Европе играће за Косово! Договор пао током викенда, славни кошаркаш већ се сликао са дресом. Кошаркаш Барселоне Џастин Доелман прихватио је понуду да наступа за репрезентацију Косова, преносе шпански медији.

Кошарка 20.06.2016 | 21:45
Доелман из Барселоне ће играти за Косово!
БОМБА! И то каква! Вероватно једна од најјачих вести ове недеље! Кошаркашки савез Косова објавио је да је постигао договор са кошаркашем Барселоне Џастином Доелманом и да ће Американац у предстојећим квалификацијама за Еуробаскет 2017. године играти за ту непризнату државу. 

Како је објавила Коха.нет челни људи Кошаркашког савеза Косова током претходних неколико дана боравили су у Барселони где су били гости председника каталонског великанаЂордија Бертомеуа. Први човек Блаугране изразио је задовољство што је договор постигнут и нагласио да нема ништа против да играч из његове кошаркаше секције игра за такозвану државу Косово.

Коха још наводи да ће сва папирологија око добијања држављанства бити завршена у најкраћем року, колико током идуће недеље. 

Исти извор још пише да су челници косовског савеза у Барселони водили разговоре са неколико врхунских играча, те да је Американац вероватно само први у низу натурализованих играча који ће заиграти за Косово.

Доелман има 31 годину, а члан Барселоне је од 2014. године.

Он се тако придружио бројним кошаркашима америчког порекла који наступају за европске репрезентације, а косовски савез је у последњих месец дана контактирао доста играча који би могли да се прикључе тиму за квалификације за Евробаскет 2017. године.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар