Doelman iz Barselone će igrati za Kosovo!

BOMBA! Jedan od najboljih igrača Evrope igraće za Kosovo! Dogovor pao tokom vikenda, slavni košarkaš već se slikao sa dresom. Košarkaš Barselone Džastin Doelman prihvatio je ponudu da nastupa za reprezentaciju Kosova, prenose španski mediji.

Košarka 20.06.2016 | 21:45
Doelman iz Barselone će igrati za Kosovo!
BOMBA! I to kakva! Verovatno jedna od najjačih vesti ove nedelje! Košarkaški savez Kosova objavio je da je postigao dogovor sa košarkašem Barselone Džastinom Doelmanom i da će Amerikanac u predstojećim kvalifikacijama za Eurobasket 2017. godine igrati za tu nepriznatu državu. 

Kako je objavila Koha.net čelni ljudi Košarkaškog saveza Kosova tokom prethodnih nekoliko dana boravili su u Barseloni gde su bili gosti predsednika katalonskog velikanaĐordija Bertomeua. Prvi čovek Blaugrane izrazio je zadovoljstvo što je dogovor postignut i naglasio da nema ništa protiv da igrač iz njegove košarkaše sekcije igra za takozvanu državu Kosovo.

Koha još navodi da će sva papirologija oko dobijanja državljanstva biti završena u najkraćem roku, koliko tokom iduće nedelje. 

Isti izvor još piše da su čelnici kosovskog saveza u Barseloni vodili razgovore sa nekoliko vrhunskih igrača, te da je Amerikanac verovatno samo prvi u nizu naturalizovanih igrača koji će zaigrati za Kosovo.

Doelman ima 31 godinu, a član Barselone je od 2014. godine.

On se tako pridružio brojnim košarkašima američkog porekla koji nastupaju za evropske reprezentacije, a kosovski savez je u poslednjih mesec dana kontaktirao dosta igrača koji bi mogli da se priključe timu za kvalifikacije za Evrobasket 2017. godine.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar