Мутко: Руски атлетичари су без икаквих шанси да оду у Рио!

Руски атлетичари "немају никакве шансе" да учествују на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, рекао је руски министар спорта Виталиј Мутко.

Остали спортови 20.06.2016 | 20:45
Мутко: Руски атлетичари су без икаквих шанси да оду у Рио!
Он је то изјавио због тога што је Међународни олимпијски комитет (МОК) подржао одлуку Светске атлетске федерације (ИААФ) о суспензији Атлетског савеза те државе.

"Судећи по изјавама из МОК, наши спортисти немају никакве шансе да учествују на ОИ у Рио де Жанеиру", рекао је Мутко за агенцију Р-Спорт, алудирајући на подршку МОК "чврстом ставу ИААФ против допинга".

Он је додао да ће Русија наставити да се бори и да не одустаје од става да одговорност мора бити индивидуална, а не колективна.

МОК је саопштио да подржава ИААФ у спровођењу политике нулте толеранције према допингу, али је оставио могућност руским атлетичарима да докажу да су "чисти", наводећи да ће у уторак испитати случајеве земаља чије националне антидопинг организације нису поштовале правила Светске антидопинг агенције (WАДА).

Руски председник Владимир Путин назвао је у петак "неправедном" одлуку ИААФ да суспендује руске атлетичаре са свих међународних такмичења и изразио наду да ће МОК реаговати у корист спортиста који су чисти, обећавши да ће интензивирати борбу против допинга.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар