Mutko: Ruski atletičari su bez ikakvih šansi da odu u Rio!

Ruski atletičari "nemaju nikakve šanse" da učestvuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, rekao je ruski ministar sporta Vitalij Mutko.

Ostali sportovi 20.06.2016 | 20:45
Mutko: Ruski atletičari su bez ikakvih šansi da odu u Rio!
On je to izjavio zbog toga što je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) podržao odluku Svetske atletske federacije (IAAF) o suspenziji Atletskog saveza te države.

"Sudeći po izjavama iz MOK, naši sportisti nemaju nikakve šanse da učestvuju na OI u Rio de Žaneiru", rekao je Mutko za agenciju R-Sport, aludirajući na podršku MOK "čvrstom stavu IAAF protiv dopinga".

On je dodao da će Rusija nastaviti da se bori i da ne odustaje od stava da odgovornost mora biti individualna, a ne kolektivna.

MOK je saopštio da podržava IAAF u sprovođenju politike nulte tolerancije prema dopingu, ali je ostavio mogućnost ruskim atletičarima da dokažu da su "čisti", navodeći da će u utorak ispitati slučajeve zemalja čije nacionalne antidoping organizacije nisu poštovale pravila Svetske antidoping agencije (WADA).

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je u petak "nepravednom" odluku IAAF da suspenduje ruske atletičare sa svih međunarodnih takmičenja i izrazio nadu da će MOK reagovati u korist sportista koji su čisti, obećavši da će intenzivirati borbu protiv dopinga.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar