Федерер: Још само да поправим игру са основне линије...

Роџер Федерер каже да се осећа све боље, недељу дана пред почетак Вимблдона.

Тенис 19.06.2016 | 09:45
Федерер: Још само да поправим игру са основне линије...
Швајцарски тенисер, који је ове године имао много проблема са повредама, вратио се недавно на терен, а после пораза у Штутгарту од Доминика Тима, у суботу је у Халеу изгубио и од Александра Зверева.

„Када се вратим три, четири недеље уназад и видим како сам се тада осећао морам да кажем да је сада прилично добро. Свакако је тешко о томе говорити после пораза, али се осећам све боље. Једино што можда фали је боља игра са основне линије. Ваљда то долази кретањем и играњем довољног броја мечева. Осећам да се сервис вратио, ритерни су се поправили. Ако се и кретање буде поправило онда ће се поправити и игра са основне линије. Али, задовољам сам како сам играо и како се осећам. Имам довољно времена да се спремим за Вимблдон“, рекао је Федерер.

Швајцарски тенисер је у претходна два издања Вимблдона освојио ’тацну’, односно поражен је у финалу од Новака Ђоковића.

„Финале је за три недеље. Требало би да имам довољно времена да се поправим. Али, Вимблдон се не осваја прве недеље. Морам да видим како ћу се осећати на почетку турнира. Знам колико могу да буду опасне прве рунде на Вимблдону, видели сте да сам имао два пораза од Тима и Зверева на трави. Могао сам оба да избегнем, али нисам. Морам очигледно да порадим на неким стварима. Други момци раде добро посао. Морам да донесем исправну одлуку од сада па до почетка Вимблдона. Тешко је у овом тренутку рећи. Потребан ми је свакако одмор сада, а онда ћу почети са тренинзима и припремом.“

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар