Federer: Još samo da popravim igru sa osnovne linije...

Rodžer Federer kaže da se oseća sve bolje, nedelju dana pred početak Vimbldona.

Tenis 19.06.2016 | 09:45
Federer: Još samo da popravim igru sa osnovne linije...
Švajcarski teniser, koji je ove godine imao mnogo problema sa povredama, vratio se nedavno na teren, a posle poraza u Štutgartu od Dominika Tima, u subotu je u Haleu izgubio i od Aleksandra Zvereva.

„Kada se vratim tri, četiri nedelje unazad i vidim kako sam se tada osećao moram da kažem da je sada prilično dobro. Svakako je teško o tome govoriti posle poraza, ali se osećam sve bolje. Jedino što možda fali je bolja igra sa osnovne linije. Valjda to dolazi kretanjem i igranjem dovoljnog broja mečeva. Osećam da se servis vratio, riterni su se popravili. Ako se i kretanje bude popravilo onda će se popraviti i igra sa osnovne linije. Ali, zadovoljam sam kako sam igrao i kako se osećam. Imam dovoljno vremena da se spremim za Vimbldon“, rekao je Federer.

Švajcarski teniser je u prethodna dva izdanja Vimbldona osvojio ’tacnu’, odnosno poražen je u finalu od Novaka Đokovića.

„Finale je za tri nedelje. Trebalo bi da imam dovoljno vremena da se popravim. Ali, Vimbldon se ne osvaja prve nedelje. Moram da vidim kako ću se osećati na početku turnira. Znam koliko mogu da budu opasne prve runde na Vimbldonu, videli ste da sam imao dva poraza od Tima i Zvereva na travi. Mogao sam oba da izbegnem, ali nisam. Moram očigledno da poradim na nekim stvarima. Drugi momci rade dobro posao. Moram da donesem ispravnu odluku od sada pa do početka Vimbldona. Teško je u ovom trenutku reći. Potreban mi je svakako odmor sada, a onda ću početi sa treninzima i pripremom.“

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar