ЕУРО - Дерби дана: Побједа или катастрофа...!

И за Португалце и за Аустријанце меч на Парку принчева је кључан по њихове амбиције.

Фудбал 18.06.2016 | 20:00
ЕУРО - Дерби дана: Побједа или катастрофа...!
Португалци су већ на старту Европског првенства „штуцнули“ против аутсајдера Исланда (1:1), а ако у другом колу не успеју да забележе победу над Аустријом могу полако да букирају карте за повратак кући. Наравно, биће ово неизвесна група, али све осим тријумфаКристијана Роналда и другара у другом мечу на шампионату биће катастрофа за осмопласирану селекцију света.

Знају пулени Фернанда Сантоса да морају боље. У премијерном окршају у Француској само су у првом полувремену личили на озбиљан тим, у наставку су играли тромо и јалово, па су зато кажњени. Ако им је нека утеха, барем су видели да на средини терена мора да буде места од почетка за младог Рената Санчеса, који се намеће као нови „пословођа“.

Аустрија је већ на старту покварила утисак из квалификација где је била прва у групи, а пораз од Мађарске (0:2) удаљио ју је километрима далеко од пласмана у другу фазу. Зато ће и њима окршај против Португалаца бити судбоносан, али проблем више за тим Марсела Колера биће изостанак суспендованог Александра Драговића и повређеног Златка Јунузовића. Њих двојица су саставни део првог тима, па ће швајцарски стручњак морати да прибегне импровизацији, како би саставио тим способан да се супротстави Португалцима.

Последњи пут Португалци и Аустријанци састали су се пре равно 22 године, а меч у Бечу је завршен ремијем (1:1). У историји, на њиховим међусобним окршајима долази најчешће 2-3 гола, осим у првом окршају, далеке 1954. године када је тада прејака Аустрија славила са чак 9:1.

ПОРТУГАЛ – АУСТРИЈА, 21.00

Париз
Стадион: Парк принчева
Капацитет: 48.428
Судија: Никола Рицоли (Италија)

Португал: Руи Патрисио - Вијериња, Карваљо, Пепе, Гереиро - Андре Гомеш, Данило, Мутињо, Кварежма - Нани, Роналдо.

Аустрија: Алмер - Кљан, Предл, Хинтерегер, Фукс - Алаба, Баумгартлингер - Харник, Сабицер, Арнаутовић - Јанко.

ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ

ПОРТУГАЛ

Белгија (Д)           2:1
Норвешка (Д)     3:0
Енглеска (Г)       0:1
Естонија (Д)         7:0
Исланд (Н)            1:1

АУСТРИЈА

Албанија (Д)        2:1
Турска (Д)           1:2
Малта (Д)             2:1
Холандија (Д)      0:2
Мађарска (Н)    0:2

МЕЂУСОБНИ СКОР

10           2              5              3              11:19

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар