EURO - Derbi dana: Pobjeda ili katastrofa...!

I za Portugalce i za Austrijance meč na Parku prinčeva je ključan po njihove ambicije.

Fudbal 18.06.2016 | 20:00
EURO - Derbi dana: Pobjeda ili katastrofa...!
Portugalci su već na startu Evropskog prvenstva „štucnuli“ protiv autsajdera Islanda (1:1), a ako u drugom kolu ne uspeju da zabeleže pobedu nad Austrijom mogu polako da bukiraju karte za povratak kući. Naravno, biće ovo neizvesna grupa, ali sve osim trijumfaKristijana Ronalda i drugara u drugom meču na šampionatu biće katastrofa za osmoplasiranu selekciju sveta.

Znaju puleni Fernanda Santosa da moraju bolje. U premijernom okršaju u Francuskoj samo su u prvom poluvremenu ličili na ozbiljan tim, u nastavku su igrali tromo i jalovo, pa su zato kažnjeni. Ako im je neka uteha, barem su videli da na sredini terena mora da bude mesta od početka za mladog Renata Sančesa, koji se nameće kao novi „poslovođa“.

Austrija je već na startu pokvarila utisak iz kvalifikacija gde je bila prva u grupi, a poraz od Mađarske (0:2) udaljio ju je kilometrima daleko od plasmana u drugu fazu. Zato će i njima okršaj protiv Portugalaca biti sudbonosan, ali problem više za tim Marsela Kolera biće izostanak suspendovanog Aleksandra Dragovića i povređenog Zlatka Junuzovića. Njih dvojica su sastavni deo prvog tima, pa će švajcarski stručnjak morati da pribegne improvizaciji, kako bi sastavio tim sposoban da se suprotstavi Portugalcima.

Poslednji put Portugalci i Austrijanci sastali su se pre ravno 22 godine, a meč u Beču je završen remijem (1:1). U istoriji, na njihovim međusobnim okršajima dolazi najčešće 2-3 gola, osim u prvom okršaju, daleke 1954. godine kada je tada prejaka Austrija slavila sa čak 9:1.

PORTUGAL – AUSTRIJA, 21.00

Pariz
Stadion: Park prinčeva
Kapacitet: 48.428
Sudija: Nikola Ricoli (Italija)

Portugal: Rui Patrisio - Vijerinja, Karvaljo, Pepe, Gereiro - Andre Gomeš, Danilo, Mutinjo, Kvarežma - Nani, Ronaldo.

Austrija: Almer - Kljan, Predl, Hintereger, Fuks - Alaba, Baumgartlinger - Harnik, Sabicer, Arnautović - Janko.

POSLEDNJIH PET

PORTUGAL

Belgija (D)           2:1
Norveška (D)     3:0
Engleska (G)       0:1
Estonija (D)         7:0
Island (N)            1:1

AUSTRIJA

Albanija (D)        2:1
Turska (D)           1:2
Malta (D)             2:1
Holandija (D)      0:2
Mađarska (N)    0:2

MEĐUSOBNI SKOR

10           2              5              3              11:19

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar