Видео: Леандро Дамјао у Звезди?! Колико је то реално?!

„Терза ме није звао, вероватно би ме консултовао око њега“, поручује бивши директор Бетиса Влада Стошић.

Фудбал 18.06.2016 | 21:00
Видео: Леандро Дамјао у Звезди?! Колико је то реално?!
Твитер гори, интернет енциклопедија пише да ће Црвена звезда добити екстремно појачање у нападу. Чак су и на нашем порталу одавно почели да стижу коментари о томе како ће црвено-бели овог лета да се појачају ни мање ни више него бразилском машином за голове - Леандром Дамјаом.

Била би то бомба разорног дејства, тим пре што је за поменутог бразилског нападача 2014. године лондонски Тотенхем био спреман да издвоји 20 милиона фунти. Не тако давно предвиђали су му вансеријску каријеру, док је Интернасионалу сипао голове стручњаци из земље фудбала су констатовали да Бразил таквог нападача није направио десет година.Рафа Бенитез га је у Наполију желео пре него Гонзала Игуаина, Галијани је још 2011. у њему видео Миланову деветку, Барселона је такође била заинтересована, а пре само годину и по дана је Интер био најозбиљније загризао. Чак је и прави Роналдо био толико одушевљен да је Леандра пре пет година  прогласио јединим човеком који може да га наследи. Довољно да и у Европи крене помама за нападачем популарног Колорада...

Аутентични „килер“ нашао се, као и многобројни јужноамерички играчи, у вртлогу менаџерских интереса и инвестиционих фондова. То је био камен око врата који је спречиоДамијаа да направи каријеру каква се очекивала. Никада се није знало чији је играч јер је био у раљама менажерских ајкула и фондова. Није ни чудо што је Интернасионал тада одредио откупну клаузулу у висини од 50.000.000 евра јер би клубу припао само мањи део новца од обештећења. 

Одлазак у Сантос је био погрешно скретање у каријери сјајног нападача. Кренули су и проблеми са повредама мишића. Отуда му каријера у последње време има тенденцију озбиљног пада. Као позајмљени фудбалер Сантоса претходну сезону је провео на позајмици у Бетису, али је у андалужанском клубу одиграо свега три утакмице. Без гола.



Да је играч озбиљног рејтинга најбоље илуструје чињеница да је за селекцију Бразила одиграо 17 мечева и постигао три гола. Мано Менезес је у њему видео једног од носилаца игре Селесаа и да је он остао селектор можда би и Дамјаова каријера ишла другим током. План је био Дамјао уз Нејмара предводи напад Бразила на Мундијалу на домаћем тлу 2014. године, али повреде и нерашчишћени рачуни око власништва над уговором су блокирали једну велику каријеру... 

Тачно је да су га многобројни Твитераши и интернет енциклопедија преселили у Црвену звезду, чак се и појавила информација да је због нападача светске класе Звездан Терзићотпутовао у Париз.

Лепо звучи за уши навијача, али бивши спортски директор Бетиса Влада Стошић, одлично упознат са квалитетима Леандра Дамјаа тврди да га нико из Љутице Богдана није звао због бразилског нападача.

„Знам минули рад Леандра Дамјаа. Ако је Црвена звезда заинтересована логичнно је било да мене позове, али искрено није ме звао Терза (Звездан Терзић, оп. аут) или било ко други. Можда је он понуђен клубу, али не знам стварно колико је то реално. Он игра за озбиљан новац. Нисам сигуран да ли Звезда то може да му понуди у овом тренутку“, поручио је за МОЗЗАРТ Спорт Влада Стошић.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар