Video: Leandro Damjao u Zvezdi?! Koliko je to realno?!

„Terza me nije zvao, verovatno bi me konsultovao oko njega“, poručuje bivši direktor Betisa Vlada Stošić.

Fudbal 18.06.2016 | 21:00
Video: Leandro Damjao u Zvezdi?! Koliko je to realno?!
Tviter gori, internet enciklopedija piše da će Crvena zvezda dobiti ekstremno pojačanje u napadu. Čak su i na našem portalu odavno počeli da stižu komentari o tome kako će crveno-beli ovog leta da se pojačaju ni manje ni više nego brazilskom mašinom za golove - Leandrom Damjaom.

Bila bi to bomba razornog dejstva, tim pre što je za pomenutog brazilskog napadača 2014. godine londonski Totenhem bio spreman da izdvoji 20 miliona funti. Ne tako davno predviđali su mu vanserijsku karijeru, dok je Internasionalu sipao golove stručnjaci iz zemlje fudbala su konstatovali da Brazil takvog napadača nije napravio deset godina.Rafa Benitez ga je u Napoliju želeo pre nego Gonzala Iguaina, Galijani je još 2011. u njemu video Milanovu devetku, Barselona je takođe bila zainteresovana, a pre samo godinu i po dana je Inter bio najozbiljnije zagrizao. Čak je i pravi Ronaldo bio toliko oduševljen da je Leandra pre pet godina  proglasio jedinim čovekom koji može da ga nasledi. Dovoljno da i u Evropi krene pomama za napadačem popularnog Kolorada...

Autentični „kiler“ našao se, kao i mnogobrojni južnoamerički igrači, u vrtlogu menadžerskih interesa i investicionih fondova. To je bio kamen oko vrata koji je sprečioDamijaa da napravi karijeru kakva se očekivala. Nikada se nije znalo čiji je igrač jer je bio u raljama menažerskih ajkula i fondova. Nije ni čudo što je Internasional tada odredio otkupnu klauzulu u visini od 50.000.000 evra jer bi klubu pripao samo manji deo novca od obeštećenja. 

Odlazak u Santos je bio pogrešno skretanje u karijeri sjajnog napadača. Krenuli su i problemi sa povredama mišića. Otuda mu karijera u poslednje vreme ima tendenciju ozbiljnog pada. Kao pozajmljeni fudbaler Santosa prethodnu sezonu je proveo na pozajmici u Betisu, ali je u andalužanskom klubu odigrao svega tri utakmice. Bez gola.



Da je igrač ozbiljnog rejtinga najbolje ilustruje činjenica da je za selekciju Brazila odigrao 17 mečeva i postigao tri gola. Mano Menezes je u njemu video jednog od nosilaca igre Selesaa i da je on ostao selektor možda bi i Damjaova karijera išla drugim tokom. Plan je bio Damjao uz Nejmara predvodi napad Brazila na Mundijalu na domaćem tlu 2014. godine, ali povrede i neraščišćeni računi oko vlasništva nad ugovorom su blokirali jednu veliku karijeru... 

Tačno je da su ga mnogobrojni Tviteraši i internet enciklopedija preselili u Crvenu zvezdu, čak se i pojavila informacija da je zbog napadača svetske klase Zvezdan Terzićotputovao u Pariz.

Lepo zvuči za uši navijača, ali bivši sportski direktor Betisa Vlada Stošić, odlično upoznat sa kvalitetima Leandra Damjaa tvrdi da ga niko iz Ljutice Bogdana nije zvao zbog brazilskog napadača.

„Znam minuli rad Leandra Damjaa. Ako je Crvena zvezda zainteresovana logičnno je bilo da mene pozove, ali iskreno nije me zvao Terza (Zvezdan Terzić, op. aut) ili bilo ko drugi. Možda je on ponuđen klubu, ali ne znam stvarno koliko je to realno. On igra za ozbiljan novac. Nisam siguran da li Zvezda to može da mu ponudi u ovom trenutku“, poručio je za MOZZART Sport Vlada Stošić.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar