Откази у репрезентацији Србије - други дио: Неко је Ђоковић, а неко није ни "Ђ"!

"Бобија знају сви. Сам по себи је на терену атракција. Друго је кад центра игра Кузмић или неко други. Прогледао бих му кроз прсте и ставио га у екипу", рекао је Владе Ђуровић, док је легендарни Дражен Далипагић другачијег става!

Кошарка 20.06.2016 | 15:45
Откази у репрезентацији Србије - други дио: Неко је Ђоковић, а неко није ни "Ђ"!
Страсти у Србији не смирују се ни трећи дан пошто је кошаркашка репрезентација Србије званично отпочела мисију - Пут у Рио. 

Тема изостанка Бобана Марјановића поново је изазвала велику буру и добро потресла темеље на којим се градио тим за Олимпијске игре, док је отказ Николе Милутинова дошао као ударац са којим се Орлови тешко носе. Када се на то додају повреда Немање Бјелице, па од петка увече и Милана Мачвана, Србија се налази на озбиљном тесту. Стефан Бирчевићостао је као једини природни крилни центар у систему, док су Никола Јокић, Никола Калинић иМарко Симоновић опције које би Ђорђевић могао да искористи у различитим варијантама. 

О случајевима двојице дезертера из редова Орлова огласили су се чувени ас Дражен Далипагић, те искусни тренер Владе Ђуровић, који су изнели своје ставове о теми број један у спортској јавности.

"Некоме можда нису јасне овакве ствари, али ја их потпуно разумем. Мени и неколицини мојих саиграча није пре неколико деценија било чудно или страно да се окупимо на прозивци и да заиграмо на припремним турнирима чак и повређени. Јер, тада нам је репрезентација била заиста светиња. Основна ствар је да смо ми у наше време били аматери и да нам је европско и светско првенство или ОИ била само одскочна даска за неки бољи ангажман у европским клубовима. Намерно истичем оно "у наше време", јер ово ново време донело је и нове навике", каже Далипагић за Вечерње новости. 

Легендарни Праја, човек који је у плавом дресу одиграо 246 утакмица и званично рекордер по броју постигнутих кошева (3.700), нашао је и узрок оваквих одлука.

"Данас момци иду у НБА лигу која је изузетно слабија од некадашње. Јуре добре паре, добре уговоре и ја их потпуно разумем". 

Он је подсетио и на не тако давна времена, тачније на 2007. годину када је тадашњи селектор Зоран Славнић остао без целе петорке за Европско првенство - Ракочевића, Перовића, Ерцега, Вујанића и Радмановића. 

"Тада је Мока остао без комплетне петорке, па није кукао. И сада имамо проблем, али ћемо очигледно морати да га решавамо у ходу".

Док је добар део јавности мишљења да селектор Ђорђевић не би требало више да позиваМарјановића и Милутинова у национални тим, прекаљени стратег Владе Ђуровић има своју визију.

"Не зна шта се све издешавало, али видим да је селектор љут. Мислим да Боби треба да иде на Олимпијске игре. Ово што се дешава око НБА лиге решава његову егзистенцију, ма породицу, од кошарке живи", рекао је Ђуровић за Курир, али истиче:
"Разумем ставове, није прошао с нама комплетан период и квалификације, нећемо да га водимо у Рио... Бобија знају сви. Сам по себи је на терену атракција. Друго је кад центра игра Кузмић или неко други. Прогледао бих му кроз прсте и ставио га у екипу. Треба нам Марјановић! То је мој лични став. Наравно, селектор је тај који одлучује".

Међутим, плоча се окренула када је у питању случај Николе Милутинова.

"Сваком играчу требало би да је част да игра за репрезентацију. Не потцењујем њега, али он је игра два минута за Олимпијакос. Неће се много осетити његов изостанак. Него, овде се ради о другој ствари. Тај гест који је повукао није поучан. Дрес Србије је светиња. Кад га неко одбије, онда нема осећај припадности. Уосталом, када може један Ђоковић који има толико обавеза да игра за Дејвис тим Србије, шта рећи за неке друге који нису ни 'Ђ' оад Ђоковић, а одбијају", сматра Владе Ђуровић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар