Видео - Завршено: Леонардо би требао до краја дана да потпише за Партизан!

Бразилски везиста три године у Хумској 1!

Фудбал 18.06.2016 | 18:30
Видео - Завршено: Леонардо би требао до краја дана да потпише за Партизан!
Из Бразила у Србију, стиже Партизану и прво интернационално појачање у летњем прелазном року. Црно-бели су утаначили све детаље сарадње са Леонардом да Силвом Соузом (24), који ће данас потписати трогодишњи уговор са српским освајачем купа.

Дневни лист Спорт уверава да ће Бразилац параф ставити путем факса, а да ће у понедељак допутовати у Београд и кад прође лекарске прегледе биће представљен јавности, као осми новајлија, од кога спортски директор Ивица Илиев и тренер Иван Томић очекују да екипи донесе квалитет више у намери да се освоји титула и избори пласман у групну фазу Лиге Европе.

Оно што је посебно значајно за клуб из Хумске 1 је чињеница да Леонарда добија бесплатно, пошто је од зимус без уговора, што значи да неће морати да плаћа обештећење за његов ангажман.



Леонардо да Силва Соуза се први пут помињао као могуће појачање црно-белих пре десет дана, али од тад није било никаквих вест докле се стигло у преговорима. У међувремену је фудбалер имао „јаку“ понуду из Турске, а осим тога било је потеребно решити неке административне проблеме из времена док је играо за руски Анжи. На крају, Спорт пише да је агент који заступа Леонарда - Димитри Сељук, исти човек који је довео Седрика Гогуу на Топчидерско брдо - убедио клијента да је за њега боље да изабере Београд. Што је овај на крају и учинио.

Леонардо да Силва Соуза игра на неколико позиција у везном реду. Примарно место у екипи му је лево крило, али може да одговри задацима у средини, као и на супротном крају терена, где је Партизан већ ангажовао новајлије у лику Мирослава Радовића и Марка Јанковића. Отуда не би било изненађење да њуегов долазак значи продају Немање Михајловића, који се у минулих шест месеци доказао баш на позицији левог везног.

Црно-бели и Леонардо су већ имали блиски сусрет. На припремама у Турској, у зиму 2015, кад је за кормилом Парног ваљка седео Марко Николић, одиграна је пријатељска утакмица између Партизана и Анжија, у којој је управо Бразилац дао два гола за тим из Махачкале (2:2).



Годину дана касније Леонардо је раскинуо уговор са Анжијем, месец дана пошто је током одмора у Бразилу био актер саобраћајне несреће у којој је једна жена погинула, а две теже повређене.

Пре Леонарда, Партизан је ангажовао Петра Ђуричковића, Сашу Марјановића (обојица из нишког Радничког), Милана Радина (Вождовац), Немању Милетића (Јавор), Мирослава Радовића (слободан играч), Марка Јанковића (Олимпијакос, позајмица) и Николу Ђурђића(Аугзбург), а чека се долазак штопера Душана Цветиновића (Хаугесунд).



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар