Video - Završeno: Leonardo bi trebao do kraja dana da potpiše za Partizan!

Brazilski vezista tri godine u Humskoj 1!

Fudbal 18.06.2016 | 18:30
Video - Završeno: Leonardo bi trebao do kraja dana da potpiše za Partizan!
Iz Brazila u Srbiju, stiže Partizanu i prvo internacionalno pojačanje u letnjem prelaznom roku. Crno-beli su utanačili sve detalje saradnje sa Leonardom da Silvom Souzom (24), koji će danas potpisati trogodišnji ugovor sa srpskim osvajačem kupa.

Dnevni list Sport uverava da će Brazilac paraf staviti putem faksa, a da će u ponedeljak doputovati u Beograd i kad prođe lekarske preglede biće predstavljen javnosti, kao osmi novajlija, od koga sportski direktor Ivica Iliev i trener Ivan Tomić očekuju da ekipi donese kvalitet više u nameri da se osvoji titula i izbori plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Ono što je posebno značajno za klub iz Humske 1 je činjenica da Leonarda dobija besplatno, pošto je od zimus bez ugovora, što znači da neće morati da plaća obeštećenje za njegov angažman.



Leonardo da Silva Souza se prvi put pominjao kao moguće pojačanje crno-belih pre deset dana, ali od tad nije bilo nikakvih vest dokle se stiglo u pregovorima. U međuvremenu je fudbaler imao „jaku“ ponudu iz Turske, a osim toga bilo je poterebno rešiti neke administrativne probleme iz vremena dok je igrao za ruski Anži. Na kraju, Sport piše da je agent koji zastupa Leonarda - Dimitri Seljuk, isti čovek koji je doveo Sedrika Goguu na Topčidersko brdo - ubedio klijenta da je za njega bolje da izabere Beograd. Što je ovaj na kraju i učinio.

Leonardo da Silva Souza igra na nekoliko pozicija u veznom redu. Primarno mesto u ekipi mu je levo krilo, ali može da odgovri zadacima u sredini, kao i na suprotnom kraju terena, gde je Partizan već angažovao novajlije u liku Miroslava Radovića i Marka Jankovića. Otuda ne bi bilo iznenađenje da njuegov dolazak znači prodaju Nemanje Mihajlovića, koji se u minulih šest meseci dokazao baš na poziciji levog veznog.

Crno-beli i Leonardo su već imali bliski susret. Na pripremama u Turskoj, u zimu 2015, kad je za kormilom Parnog valjka sedeo Marko Nikolić, odigrana je prijateljska utakmica između Partizana i Anžija, u kojoj je upravo Brazilac dao dva gola za tim iz Mahačkale (2:2).



Godinu dana kasnije Leonardo je raskinuo ugovor sa Anžijem, mesec dana pošto je tokom odmora u Brazilu bio akter saobraćajne nesreće u kojoj je jedna žena poginula, a dve teže povređene.

Pre Leonarda, Partizan je angažovao Petra Đuričkovića, Sašu Marjanovića (obojica iz niškog Radničkog), Milana Radina (Voždovac), Nemanju Miletića (Javor), Miroslava Radovića (slobodan igrač), Marka Jankovića (Olimpijakos, pozajmica) i Nikolu Đurđića(Augzburg), a čeka se dolazak štopera Dušana Cvetinovića (Haugesund).



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar