ХНС позвао државу да се придружи борби против хулигана!

Извршни одбор Фудбалског савеза Хрватске (ХНС) позвао је државне институције да се придруже у борби против хулигана. Фудбалски савез Хрватске имао је дојаву да ће навијачи бакљадом у 86. минуту прекинути меч са Чешком на ЕП, каже повереник за безбедност Мирослав Марковић.

Фудбал 18.06.2016 | 18:00
ХНС позвао државу да се придружи борби против хулигана!
Председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић предложила је да се одржи седница Владе због нереда који су се догодили на утакмици против Чешке на Европском првенству у Француској, пренела је агеницја Хина.

"Позивамо хрватску државу, али и Уефу, да нам се придруже у борби против хулигана, да коначно искоренимо зло које је способно у сенку бацити све оно што 'Ватрени' пружају на терену. Да почнемо кажњавати оне који почине злочин, а не оне који су његове жртве", наводи се у саопштењу ХНС.

На јучерашњој утакмици другог кола Групе Д измедју Хрватске и Чешке дошло је до прекида пошто су хрватски навијачи у 85. минуту поубацивали пиротехничка средства на терен.

Фудбалски савез Хрватске саопштио је да је у припреми утакмице против Чешке учињено све како би се спречили инциденти.

"ХНС, хрватска репрезентација, хрватски репрезентативци, хрватски ногомет, хрватски навијачи и хрватска држава још су једном осрамоћени на европској позорници од групе хулигана којима ништа хрватско није свето, и који су у Сент Етјену својим понашањем упропастили прекрасан фудбалски фестивал", наводи се у саопштењу ХНС и додаје:

"У припреми ове утакмице ХНС је учинио све што је у моћи како би спречио инциденте, па су тако упозорени и Уефа и француска полиција о намерама хулигана да прекину утакмицу", додаје у саопштењу.

Из ХНС подсећају да јучерашњи нереди на утакмици против Чешке није први догадјај који је "запрепастио хрватску јавност".

"Неефикасност и уопште недостатак жеље државних институција да барем почну решавати тај проблем, подстакао је хулигане да наставе с оваквим делима. Инцидент у Сент Етјену управо је плод таквог пасивног односа хрватске државе, па смо данас сви таоци групе хулигана", наводи се у саопштењу.

ХНС се извинио свим гледаоцима на стадиону због изазивања нереда и прекида утакмице, а такодје захвалили су се навијачима и на подршци током целог сусрета.

Европска фудбалска уније (Уефа) раније данас покренула је дисциплински поступак ХНС због нереда на утакмици у Сент Етјену.

Фудбалски савез Хрватске имао је дојаву да ће навијачи бакљадом у 86. минуту прекинути меч са Чешком на ЕП, каже повереник за безбедност Мирослав Марковић.

Зато је и француска специјална полиција уђла на стадион и оградила трибину са нашим навијачима. Део изредника се одмах разбежао, али ћемо путем видео записа утврдити њихов идентитет" рекао је Марковић, а преноси Индекс.

Француски медији преносе да је око 29 хрватских навијача ухапшено на стадиону у Сен Етјену, након што су засули терен бакљама и топовским ударима и изазвали петоминутни прекид.

Због насталих догађаја УЕФА је покренула дисциплински поступак и ХНС очекује казна због дивљања навијача.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар