Хале: Зверев избацио Федерера! У финалу са Мајером!

Смена генерација: Зверев избацио Федерера! Млади, 19-годишњи Александер Зверев победио је Роџера Федерера са 7:6 (7-4), 5:7, 6:3 у полуфиналу турнира из Серије 500 у Халеу. Тима стигао умор, Мајер у финалу Халеа! Млади аустријски тенисер Доминик Тим није успео да настави серију добрих резултата пошто је поражен у полуфиналу турнира у Халеу.

Тенис 18.06.2016 | 17:45
Хале: Зверев избацио Федерера! У финалу са Мајером!
Швајцарац је осам пута до сада славио у Халеу, али још није у форми после повреде због које је пропустио Ролан Гарос – после пораза од Тима у Штутгарту у полуфиналу, сада је заустављен на истом степенику.

Раније ове године Зверев је био на корак до победе над Рафаелом Надалом, али је морао да сачека још који месец за највећи тријумф у каријери.

У првом сету није било прилика за брејк, да би у тај брејку Зверев кључни мини брејк направио при резултату 4-3 и освојио је први сет. Сервиси су мало попустили у другом сету, али су били ту када је било најпотребније – у деветом гему Роџер је спасао две, а Зверев у десетом три брејк лопте.

Коначно, Федерер дроп шотом користи сет лопту за 7:5 и изједначење у сетовима, чинило се и потпуни преокрет.

Ипак, тренутно 38. играч света остао је прибран, спасао је брејк лопту у трећем гему, а онда је направио брејк за вођство 4:2. Није се Немац уплашио победе и до краја је на свој сервис изгубио само поен и пласирао се у своје друго финале у каријери.

Претходно је у Ници поражен од Доминика Тима.

Тима стигао умор, Мајер у финалу Халеа! Млади аустријски тенисер Доминик Тим није успео да настави серију добрих резултата пошто је поражен у полуфиналу турнира у Халеу.

Бољи од њега био је Флоријан Мајер у два сета – 6:3, 6:4.

Тиму ће овај пораз можда и добро доћи јер је он тенисер који је одиграо далеко највише мечева у 2016. години.

Дуел против Мајера био је Тимов 58. меч ове године, а на другом месту у тој категорији је Новак Ђоковић који је одиграо 11 мечева мање.

У дуелу са Мајером било је видљиво да Тиму фали свежина. Немац је у првом сету направио један брејк, а одмах на старту другог је поново одузео ривалу сервис. Тим се вратио ан 3:3, али је у финишу поново попустио, па је публика у Халеу добила свенемачко финале.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар