Hale: Zverev izbacio Federera! U finalu sa Majerom!

Smena generacija: Zverev izbacio Federera! Mladi, 19-godišnji Aleksander Zverev pobedio je Rodžera Federera sa 7:6 (7-4), 5:7, 6:3 u polufinalu turnira iz Serije 500 u Haleu. Tima stigao umor, Majer u finalu Halea! Mladi austrijski teniser Dominik Tim nije uspeo da nastavi seriju dobrih rezultata pošto je poražen u polufinalu turnira u Haleu.

Tenis 18.06.2016 | 17:45
Hale: Zverev izbacio Federera! U finalu sa Majerom!
Švajcarac je osam puta do sada slavio u Haleu, ali još nije u formi posle povrede zbog koje je propustio Rolan Garos – posle poraza od Tima u Štutgartu u polufinalu, sada je zaustavljen na istom stepeniku.

Ranije ove godine Zverev je bio na korak do pobede nad Rafaelom Nadalom, ali je morao da sačeka još koji mesec za najveći trijumf u karijeri.

U prvom setu nije bilo prilika za brejk, da bi u taj brejku Zverev ključni mini brejk napravio pri rezultatu 4-3 i osvojio je prvi set. Servisi su malo popustili u drugom setu, ali su bili tu kada je bilo najpotrebnije – u devetom gemu Rodžer je spasao dve, a Zverev u desetom tri brejk lopte.

Konačno, Federer drop šotom koristi set loptu za 7:5 i izjednačenje u setovima, činilo se i potpuni preokret.

Ipak, trenutno 38. igrač sveta ostao je pribran, spasao je brejk loptu u trećem gemu, a onda je napravio brejk za vođstvo 4:2. Nije se Nemac uplašio pobede i do kraja je na svoj servis izgubio samo poen i plasirao se u svoje drugo finale u karijeri.

Prethodno je u Nici poražen od Dominika Tima.

Tima stigao umor, Majer u finalu Halea! Mladi austrijski teniser Dominik Tim nije uspeo da nastavi seriju dobrih rezultata pošto je poražen u polufinalu turnira u Haleu.

Bolji od njega bio je Florijan Majer u dva seta – 6:3, 6:4.

Timu će ovaj poraz možda i dobro doći jer je on teniser koji je odigrao daleko najviše mečeva u 2016. godini.

Duel protiv Majera bio je Timov 58. meč ove godine, a na drugom mestu u toj kategoriji je Novak Đoković koji je odigrao 11 mečeva manje.

U duelu sa Majerom bilo je vidljivo da Timu fali svežina. Nemac je u prvom setu napravio jedan brejk, a odmah na startu drugog je ponovo oduzeo rivalu servis. Tim se vratio an 3:3, ali je u finišu ponovo popustio, pa je publika u Haleu dobila svenemačko finale.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar