ЕУРО - Три промјене, три гола, три бода: То је права Белгија!

Црвени ђаволи у другом полувремену меча у Бордоу сломили отпор Републике Ирске - 3:0!

Фудбал 18.06.2016 | 17:15
ЕУРО - Три промјене, три гола, три бода: То је права Белгија!
Толико су добри индивидуално да су морали да прораде и као колектив. Ако су се у првом колу угушили у сопственој немоћи и изванредној тактичкој поставци Италијана, Белгијанци су у другом на суви квалитет направили крупан корак ка пласману у осмину финала. И то директно, јер су после победе над Републиком Ирском запослели другу позицију Групе Е, са добрим изгледима да на њој и остану - 3:0.

Највише зато што је прорадио Ромело Лукаку. Центарфор Евертона дао је два гола у Бордоу - додуше, није му било тешко, јер су оба пала после класичних контранапада - и тако упалио машину Марка Вилмотса, за коју се после премијере веровало да је покварена.

Поправио ју је сам селектор Црвених ђавола, одлуком да на клупи остави дефанзивно оријентисане Маруана Фелаинија и Раџу Најнголана, уместо њих на терен је послао Мусу Дембелеа и Јаника Фереиру Караска, али је уз њих још бољи потез повукао променом десног бека. На клупу је преселио Симана, који се није прославио против Азура, на терен послао Томаса Менијеа и одмах се видело да Белгија делује брже, конкретије, смисленије.

Руку на срце, противник није иста категорија по квалитету. Осим неколико спорадичних напада Република Ирска углавном је била у подређеном положају. Нарочито у другом делу меча, кад је и пала одлука. На пасове Кевина де Брујнеа и капитена Едена Азара,Лукаку је стигао до коте 17 кад су у питању погоци за државни тим и тако потврдио да је у сјајној форми, јер је на последњих седам мечева дао исто толико голова.

Посебно импресиван био је Де Брујне, после овог меча може да се похвали да највише од њега зависе резултати репрезентације. Сведоче о томе и бројке, дао је пет и наместио исто толико голова у минулих десет сусрета. Овај са Ирцима доживао је као неку врсту искупљења за очајну партију против Италије, па је акција пре првог гола Лукакуа била импресивна.

Између два Лукакуова поготка сметио се хитац главом Аксела Вицела, али и сумњива одлука у казненом простору Куртое. Тоби Алдервејрелд је кунг-фу ударцем интервенисао испред Шејна Лонга, а чак и да је тад досуђен пенал, тешко да би се острвска селекција отргла из канџи данас врло добрих Белгијанаца, који су личили на селекцију достојну завршнице овог турнира.

ПРВЕНСТВО ЕВРОПЕ, ГРУПА Е, ДРУГО КОЛО

БЕЛГИЈА - РЕПУБЛИКА ИРСКА 3:0 (0:0)

/Лукаку 48, 70, Вицел 61/

Бордо
Стадион: Матмут Атлантик
Гледалаца: 40.000
Судија: Цунејт Чакир (Турска)
Жути картони: Вермален (Белгија), Хендрик (Република Ирска)

БЕЛГИЈА (4-2-3-1): Куртоа – Меније, Алдервејрелд, Вермален, Вертонген – Вицел, Дембеле (од 57. Најнголан) – Караско (од 64. Мертенс), Де Брујне, Азар – Лукаку (од 83. Бентеке).

РЕПУБЛИКА ИРСКА (4-4-1-1): Рендолф – Колман, О'Шеј, Кларк, Ворд – Хендрик, Вилан, Мекарти (од 62. Меклин), Брејди – Хулахан (од 72. Мекгиди) – Лонг (од 79. Кин).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар