Трагедија у Београду: Нестала два дјечака

Тело дечак Н.Т. (14) несталог данас око 15 сати у Дунаву на Ади Хуји, пронашли су спасиоци, али се још трага једним дечаком(12) на Ади Циганлији, задњи пут виђеним на супротном крају Аде од гејзира.

Србија 18.06.2016 | 16:28
Трагедија у Београду: Нестала два дјечака
Осим тога полиција је потврдила да је пронађен и леш мушкарца на Ади Циганлији за кога није сигурно под којим околностима је преминуо.
 
Како јавља "Блицов" репортер са Аде Хује, у безнађу на обали Дунава дочекала је црна вест родбину и другаре несталог Ц.Н.(14), који се са њима купао недалеко од Наутичког клуба Палилула. 

Његов друг А.Б. (17), који му је први притекао у помоћ, умало и сам није удавио.

"Само сам се окренуо и он је почео да се дави. Прискочио сам да му помогнем, али ме је ухавтио за струк и тежина нас је повукла. Следећег што се сећам да сам осетио да ме је пустио док су ме два човека извлачила из воде."

Били су то Љубисав Стојановић и Александар Илић, који су пецали и видели дечаке да се даве и одмах ултетли у Дунав да помогну.

"Био сам на пола местра од њега, надао сам се да ће изронити док смо вадили другог. Нажалост, Дунав га је само однео", каже Стојановић, видно узнемирен.

Како каже отац несталог дечака, Фенија Тачи, његов син није био пливач, али да је толико желео да научи.

"Не дај боже никоме! Сваки дан су долазили, ниси могао да га спречиш, надао сам се да ће се држати плитког дела."

Рониоци на Ади Циганлији претражују језеро на супротном крају од гејзира где је задњи путу виђен дечак (12).

Нестанак су пријавили његови другови око 15.30.

Како наводе спасиоци Аде, којима су се дечаци прво обратили за помоћ, дечак је задњи пут виђен у води чак 20 метара даље од ограничења зоне за пливаче.

"Наши запослени су ронили на дах више од 40 минута у делу где су нам показали да су га видели, али нису успели да га пронађу. Препустили смо потрагу рониоцима Жандармерије, али и овим путем поново апелујемо на купаче да поштују ограничења, нарочито полупливачи какви су били ова група дечака. То није игра", рекао је координатор спасилачких екипа Аде Циганлије Миодраг Јовић.

У међувремену је извађен и леш мушкарца за кога се не зна како је настрадао.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар