Tragedija u Beogradu: Nestala dva dječaka

Telo dečak N.T. (14) nestalog danas oko 15 sati u Dunavu na Adi Huji, pronašli su spasioci, ali se još traga jednim dečakom(12) na Adi Ciganliji, zadnji put viđenim na suprotnom kraju Ade od gejzira.

Srbija 18.06.2016 | 16:28
Tragedija u Beogradu: Nestala dva dječaka
Osim toga policija je potvrdila da je pronađen i leš muškarca na Adi Ciganliji za koga nije sigurno pod kojim okolnostima je preminuo.
 
Kako javlja "Blicov" reporter sa Ade Huje, u beznađu na obali Dunava dočekala je crna vest rodbinu i drugare nestalog C.N.(14), koji se sa njima kupao nedaleko od Nautičkog kluba Palilula. 

Njegov drug A.B. (17), koji mu je prvi pritekao u pomoć, umalo i sam nije udavio.

"Samo sam se okrenuo i on je počeo da se davi. Priskočio sam da mu pomognem, ali me je uhavtio za struk i težina nas je povukla. Sledećeg što se sećam da sam osetio da me je pustio dok su me dva čoveka izvlačila iz vode."

Bili su to Ljubisav Stojanović i Aleksandar Ilić, koji su pecali i videli dečake da se dave i odmah ultetli u Dunav da pomognu.

"Bio sam na pola mestra od njega, nadao sam se da će izroniti dok smo vadili drugog. Nažalost, Dunav ga je samo odneo", kaže Stojanović, vidno uznemiren.

Kako kaže otac nestalog dečaka, Fenija Tači, njegov sin nije bio plivač, ali da je toliko želeo da nauči.

"Ne daj bože nikome! Svaki dan su dolazili, nisi mogao da ga sprečiš, nadao sam se da će se držati plitkog dela."

Ronioci na Adi Ciganliji pretražuju jezero na suprotnom kraju od gejzira gde je zadnji putu viđen dečak (12).

Nestanak su prijavili njegovi drugovi oko 15.30.

Kako navode spasioci Ade, kojima su se dečaci prvo obratili za pomoć, dečak je zadnji put viđen u vodi čak 20 metara dalje od ograničenja zone za plivače.

"Naši zaposleni su ronili na dah više od 40 minuta u delu gde su nam pokazali da su ga videli, ali nisu uspeli da ga pronađu. Prepustili smo potragu roniocima Žandarmerije, ali i ovim putem ponovo apelujemo na kupače da poštuju ograničenja, naročito poluplivači kakvi su bili ova grupa dečaka. To nije igra", rekao je koordinator spasilačkih ekipa Ade Ciganlije Miodrag Jović.

U međuvremenu je izvađen i leš muškarca za koga se ne zna kako je nastradao.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar