Видео: Било је ту и слово "У"... УЕФА одлучује 20. јуна!

Одлична издања хрватских фудбалера на ЕУРУ засенили хулигани, расисти и фашисти међу навијачима. УЕФА покренула поступак и одлуку о казни заказала за 20. јун.

Фудбал 18.06.2016 | 17:30
Видео: Било је ту и слово "У"... УЕФА одлучује 20. јуна!
Председник Фудбалског савеза Хрватске, Давор Шукер, убеђен је да УЕФА неће применити најригорозније мере и елиминисати "ватрене" са ЕУРА за "зеленим столом".

Челник ХНС-а је, исто тако, уверен да ће казна бити "јача" него претходне, а њен број у прошлости није мали.

Које ће последице сносити Хрватска због дивљања хулигана и прекида утакмице 2. кола Групе Д против Чешке (2:2), сазнаћемо за два дана. УЕФА је покренула истрагу и дисциплински поступак, а изрицање казне најавила је за понедељак 20. јун.

Да невоља буде већа, Хрватска неће одговарати само због туче на трибини, паљења и убацивања бакљи, као и топовских удара, већ и због расизма, још једног проблема који деценијама мучи комшије.

Уочи утакмице УЕФА је јасно истакла хрватским навијачима на стадиону у Сент Етјену које симболе и поруке не смеју користити и да ће се свако истицање истих сматрати расистичким или фашистичким гестом.

Али, узалуд!

Како незванично сазнају хрватски медији, ФАРЕ (Европска анти-расистичка фудбалска мрежа) је пријавио да је међу навијачима "ватрених" видео заставу са словом "У", а виђени су и келтски крстеви. 

Не тако давно Хрватска је жестоко кажњена због усташког скандирања на пријатељским утакмицама против Израела и Мађарске. Кажњена је са две утакмице без гледалаца и 150 хиљада швајцарских франака, Сада би казна могла да буде и већа казна, чиме ће бити постављен нови рекорд ХНС-а.



Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

кики

18.06.2016 16:16

Избацити фасисте!!!

ОДГОВОРИТЕ