Video: Bilo je tu i slovo "U"... UEFA odlučuje 20. juna!

Odlična izdanja hrvatskih fudbalera na EURU zasenili huligani, rasisti i fašisti među navijačima. UEFA pokrenula postupak i odluku o kazni zakazala za 20. jun.

Fudbal 18.06.2016 | 17:30
Video: Bilo je tu i slovo "U"... UEFA odlučuje 20. juna!
Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske, Davor Šuker, ubeđen je da UEFA neće primeniti najrigoroznije mere i eliminisati "vatrene" sa EURA za "zelenim stolom".

Čelnik HNS-a je, isto tako, uveren da će kazna biti "jača" nego prethodne, a njen broj u prošlosti nije mali.

Koje će posledice snositi Hrvatska zbog divljanja huligana i prekida utakmice 2. kola Grupe D protiv Češke (2:2), saznaćemo za dva dana. UEFA je pokrenula istragu i disciplinski postupak, a izricanje kazne najavila je za ponedeljak 20. jun.

Da nevolja bude veća, Hrvatska neće odgovarati samo zbog tuče na tribini, paljenja i ubacivanja baklji, kao i topovskih udara, već i zbog rasizma, još jednog problema koji decenijama muči komšije.

Uoči utakmice UEFA je jasno istakla hrvatskim navijačima na stadionu u Sent Etjenu koje simbole i poruke ne smeju koristiti i da će se svako isticanje istih smatrati rasističkim ili fašističkim gestom.

Ali, uzalud!

Kako nezvanično saznaju hrvatski mediji, FARE (Evropska anti-rasistička fudbalska mreža) je prijavio da je među navijačima "vatrenih" video zastavu sa slovom "U", a viđeni su i keltski krstevi. 

Ne tako davno Hrvatska je žestoko kažnjena zbog ustaškog skandiranja na prijateljskim utakmicama protiv Izraela i Mađarske. Kažnjena je sa dve utakmice bez gledalaca i 150 hiljada švajcarskih franaka, Sada bi kazna mogla da bude i veća kazna, čime će biti postavljen novi rekord HNS-a.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kiki

18.06.2016 16:16

Izbaciti fasiste!!!

ODGOVORITE