Бекер не разумије Мареја: Зашто Лендл?!

Тренер Новака Ђоковића изненађен одлуком Ендија Мареја да поново сарађује са Иваном Лендлом.

Тенис 21.06.2016 | 19:15
Бекер не разумије Мареја: Зашто Лендл?!
"Иван зна шта је потребно да би се освојили велики турнири. Имао сам две веома успешне године с њим. Радујем се што ће бити део мог тима поново и помоћи ми да остварим своје циљеве".

Ово је било саопштење Ендија Мареја након што је још једном оформио сарадњу са Иваном Лендлом. Некадашњи чешки (амерички) тенисер поново се налази у стручном штабу Британца пошто је он прекинуо сарадњу са Амели Морезмо.

Њих двојица су сарађивала од 2011. до 2014. године, а нова сарадња изненадила је тренера Новака Ђоковића.

"Мислим да је Џејми Делгадо радио добар посао. Енди никад боље није играо на шљаци. Морам признати да сам мало збуњен и изненађен...", казао је Борис Бекер.

Истина, Енди Мареј је невероватно напредовао у претходне две године (до 2014. године сарађивао са Лендлом), али за то време није успео да освоји ниједан гренд слем. Још један статистички податак могао би да да одговор зашто је Лендл ту.

Енди Мареј је од "растанка" са Иваном Лендлом добио само два од 15 последњих сусрета са Новаком Ђоковићем. Или боље да кажемо овако: изгубио је чак 13!

"Мислим да је сјајно за тенис да се звезде као Иван Лендл и Џон Мекинро нађу у улози тренера. Искрено, ми разумемо ову игру боље од многих. Али опет, мало сам изненађен због Ендија...", казао је Бекер.

Енди Мареј је ове године већ изгубио финале Аустралијан Опена и Ролан Гароса од Новака Ђоковића, па ангажовање Ивана Лендла, који би пре свега требало да ради на психолошкој припреми са Ендијем, и не чуди пред сам почетак Вимблдона.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар