Beker ne razumije Mareja: Zašto Lendl?!

Trener Novaka Đokovića iznenađen odlukom Endija Mareja da ponovo sarađuje sa Ivanom Lendlom.

Tenis 21.06.2016 | 19:15
Beker ne razumije Mareja: Zašto Lendl?!
"Ivan zna šta je potrebno da bi se osvojili veliki turniri. Imao sam dve veoma uspešne godine s njim. Radujem se što će biti deo mog tima ponovo i pomoći mi da ostvarim svoje ciljeve".

Ovo je bilo saopštenje Endija Mareja nakon što je još jednom oformio saradnju sa Ivanom Lendlom. Nekadašnji češki (američki) teniser ponovo se nalazi u stručnom štabu Britanca pošto je on prekinuo saradnju sa Ameli Morezmo.

Njih dvojica su sarađivala od 2011. do 2014. godine, a nova saradnja iznenadila je trenera Novaka Đokovića.

"Mislim da je Džejmi Delgado radio dobar posao. Endi nikad bolje nije igrao na šljaci. Moram priznati da sam malo zbunjen i iznenađen...", kazao je Boris Beker.

Istina, Endi Marej je neverovatno napredovao u prethodne dve godine (do 2014. godine sarađivao sa Lendlom), ali za to vreme nije uspeo da osvoji nijedan grend slem. Još jedan statistički podatak mogao bi da da odgovor zašto je Lendl tu.

Endi Marej je od "rastanka" sa Ivanom Lendlom dobio samo dva od 15 poslednjih susreta sa Novakom Đokovićem. Ili bolje da kažemo ovako: izgubio je čak 13!

"Mislim da je sjajno za tenis da se zvezde kao Ivan Lendl i Džon Mekinro nađu u ulozi trenera. Iskreno, mi razumemo ovu igru bolje od mnogih. Ali opet, malo sam iznenađen zbog Endija...", kazao je Beker.

Endi Marej je ove godine već izgubio finale Australijan Opena i Rolan Garosa od Novaka Đokovića, pa angažovanje Ivana Lendla, koji bi pre svega trebalo da radi na psihološkoj pripremi sa Endijem, i ne čudi pred sam početak Vimbldona.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar