Након повреде Мачвана - ко може да га замијени у тиму ''Орлова''?

После новог пеха и повреде крилног центра Милана Мачвана, могућ је накнадни позив Владимиру Лучићу или Огњену Кузмићу у кошаркашку репрезентацију Србије.

Кошарка 18.06.2016 | 15:15
Након повреде Мачвана - ко може да га замијени у тиму ''Орлова''?
Као да није било довољно пехова са отказима и повредама, после разочаравајућег останка без Николе Милутинова и Бобана Марјановића, велика невоља задесила је Милана Мачвана, који је прошле недеље освојио шампионску титулу у Италији са Арманијем.

Све је било идеално до суботње вечери, када је Мачван поломио прст играјући се са ћеркицом Петром код куће, и то тако што је ударио ногом у врата.

Тако се придружио повређеном Немањи Бјелици, а од класичних крилних центара, селектор Александар Ђорђевић рачуна само на Стефана Бирчевића.

Зато се не искључује опција позива Владимиру Лучићу, кошаркашу Валенсије који покрива крилну и позицију крилног центра, а имао је и солидну ролу у завршици плеј-офа шпанске АЦБ лиге.

И иначе, Ђорђевић има опцију да позове само играче са првобитног списка од 24 играча који је послат на адресу ФИБА средином маја. На њему су били још Марко Кешељ, Драган Милосављевић, Огњен Кузмић, Огњен Јарамаз и Василије Мицић. О Кузмићу је Ђорђевић већ имао критичке коментаре на окупљању тима, па се Лучић издваја као најреалнија опција, али је и он у најужем кругу кандидата за позив.

Извор: Блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар