Nakon povrede Mačvana - ko može da ga zamijeni u timu ''Orlova''?

Posle novog peha i povrede krilnog centra Milana Mačvana, moguć je naknadni poziv Vladimiru Lučiću ili Ognjenu Kuzmiću u košarkašku reprezentaciju Srbije.

Košarka 18.06.2016 | 15:15
Nakon povrede Mačvana - ko može da ga zamijeni u timu ''Orlova''?
Kao da nije bilo dovoljno pehova sa otkazima i povredama, posle razočaravajućeg ostanka bez Nikole Milutinova i Bobana Marjanovića, velika nevolja zadesila je Milana Mačvana, koji je prošle nedelje osvojio šampionsku titulu u Italiji sa Armanijem.

Sve je bilo idealno do subotnje večeri, kada je Mačvan polomio prst igrajući se sa ćerkicom Petrom kod kuće, i to tako što je udario nogom u vrata.

Tako se pridružio povređenom Nemanji Bjelici, a od klasičnih krilnih centara, selektor Aleksandar Đorđević računa samo na Stefana Birčevića.

Zato se ne isključuje opcija poziva Vladimiru Lučiću, košarkašu Valensije koji pokriva krilnu i poziciju krilnog centra, a imao je i solidnu rolu u završici plej-ofa španske ACB lige.

I inače, Đorđević ima opciju da pozove samo igrače sa prvobitnog spiska od 24 igrača koji je poslat na adresu FIBA sredinom maja. Na njemu su bili još Marko Kešelj, Dragan Milosavljević, Ognjen Kuzmić, Ognjen Jaramaz i Vasilije Micić. O Kuzmiću je Đorđević već imao kritičke komentare na okupljanju tima, pa se Lučić izdvaja kao najrealnija opcija, ali je i on u najužem krugu kandidata za poziv.

Izvor: Blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar