Потребно увести јавни регистар педофила у БиХ

Данас су у Бањалуци активисти из Асоцијације психолошких и полиграфских испитивања почели са прикупљањем потписа за петицију која ће се тицати доношења закона на нивоу Републике Српске и Босне и Херцеговине о увођењу јавног регистра педофила.

Босна и Херцеговина 18.06.2016 | 13:35
Потребно увести јавни регистар педофила у БиХ
"Ми у асоцијацји смо већ дуго размишљали и сусретали се са проблематиком педофилије и коначно смо се одлучили да прикупимо потписе подршке гдје би грађани БиХ подржали иницијативу увођења јавног регистра педофила", рекао је за портал Клиx Саша Миловановић предсједник Асоцијације психолошких полиграфских испитивања у БиХ.

Миловановић наводи да су земље у окружењу урадиле нешто на ову тему и да је најдаље отишла Македонија која је увела јавни регистар педофила, а то је практично јавно приказивање људи који су осуђени за кривична дјела педофилије.

"Ми као грађани имамо право да знамо ко су људи који врше та злодјела, да знамо гдје живе, да им знамо име и презиме", каже Миловановић и додаје да је најбоља борба против педофилије јавно приказивање педофила, те да ће са институцијама надлежним за ово питање размотрити на који је начин најефикасније да се ова јавна регистрација објави.

Он тврди да постоје методе лијечења педофила.

"Међутим, проблем је што поред лијечења немамо адекватну сигурност да су та лица излијечена тако да су она у могућности да понове кривично дјело. Из тог разлога желимо јавно да објавимо њихова имена и презимена, те да објелоданимо ко су ти људи, како би грађани знали ко су лица склона педофилији, па ће на тај начин сви моћи да обрате пажњу на њих", објаснио је Миловановић.

Он је појаснио да је ово важно поготово у случају када се ради о особама склоним педофилији, а која имају опис посла који их доводи у могућност контакта са дјецом и малољетницима. То су образовне и вјерске установе гдје постоје случајеви злоупотребе.

Акција прикупљања потписа биће организована у свим већим градовима БиХ.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

питање

18.06.2016 12:32

Ста је било са слуцајем Андјелко Дјокиц?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дупли декунг

18.06.2016 13:54

Шта сте оцекивали уз онакве ријатијије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАЛТЕР

18.06.2016 15:51

Али, искљуциво, по етницком и ентитетском принципу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боба

19.06.2016 08:40

Браво! Конацно се неки сјетио! Пуна подрска из Бијељине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боxер!

19.06.2016 13:48

Не само регистрирати!Да истовремено га дати у ЋОРКЕ.Да нам не убијању још то мало дечице' што ПРЕ тимес боље.

Name

мами

21.06.2016 18:16

Хвала богу да се несто поцне ресавати! Цовјек који сексуално узнемирава децаке застићен је као бели медвед јер припада владајућој структури. Ако неко о томе само проговори на зло му је свануло!

ОДГОВОРИТЕ