У сузама глумци се опростили од Манде

Комеморација поводом смрти Милорада Мандића Манде одржава се на Великој сцени Народног позоришта. Комеморација је почела извођењем песме "С оне стане дуге".

Србија 18.06.2016 | 11:25
У сузама глумци се опростили од Манде
"Када је играо своју прву улогу нисам могао ни да сањам да ће бити овакав глумац. Манда ће трајати међу нама заувек. Све улоге играо је за људе, децу и све оне који су знали какав је глумац. Ми знамо све цене које је морао да плаћа у Бухи и око Бухе, живео је животе свих нас, запостављајући свој. Сваку улогу која му је поверена одиграо је бриљантно. Све може и уме Манда. У све што ради верујемо, сем у његову смрт. Твој останак с нама је поетска истина", рекао је Милан Караџић на почетку комеморације.



На вечни починак Манду је испратио и Никола Ђуричко и испричао једну догодовштину са летовања у Росама.

"Пливао је на пучину да донесе чисту воду за моје дете. Сутрадан га видим поправља точак са неким комшијом. Моја Љиља лупа руком по столу од смеха, а мислио сам да је то мој ресор. Схватим да је и духовитији од мене. Да је и бољи глумац, што није бас тешко", испричао је Ђуричко.

Аница Добра је рекла је да је “био страствен у свему што је радио”. Такође, додала је да је имао меко срце и да је због тога био храбар. Захвалила му се што их је све чувао, али јој је жао што они нису успели њега да сачувају. Онда је измамила осмех свих присутних на комеморацији када је причала о “муљању на празно” са Мандом.

"Прва асоцијација на њега је смех и анегдоте. Заједно смо започели каријере у филму вец виђено. Имали смо сцену љубљења. Пришао је ми тражи да вежбамо, рекла сам му да не могу. Договорили смо се да урадимо његову технику муљања на празно. И рекла му да никоме не прича. После 20 година смо били пар на филму Ивкова слава", рекла је Аница Добра и насмејала присутне.

Радош Бајић је рекао да му се Манда јадао да је веома уморан.

"Небеско сазвежђе глумаца данас постаје богатије. У Петловцу су се огласила црквена звона. У Београду неверица. Отишао је у вечност. Отишао је прерано у пуном узлету. Дан пре смрти палили смо свеће за најмилије и децу", рекао је јецајући Радош.

Горан Јевтић рекао да је Манда био “капетан кога ће волети заувек”.

"Нисмо могли да га стигнемо. Увек је јурио. Говорио је дођи хитно. Увек је говорио сад, сад мора сад. Трчао је на све стране да поровери позористе. Хвала ти за све што си учинио за нас. Волећемо те заувек. Ти си наш капетан. Без обзира што си играо капетана куку ти си био Петар Пан. Волимо те", рекао је плачним гласом Јевтић.

Последњу почаст Манди одао је и Новак Ђоковић, који је послао телеграм саучешћа у коме пише следеће:

"Била је част познавати тако великог човека и глумца", наводи се у поруци најбољег тенисера света.

Милорад Мандић Манда (1961-2016) преминуо је у среду, након што му је позлило током извођења представе "Петар Пан" у Установи културе "Вук Караџић".

Извор: Блиц/Телеграф

Коментари / 0

Оставите коментар