U suzama glumci se oprostili od Mande

Komemoracija povodom smrti Milorada Mandića Mande održava se na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Komemoracija je počela izvođenjem pesme "S one stane duge".

Srbija 18.06.2016 | 11:25
U suzama glumci se oprostili od Mande
"Kada je igrao svoju prvu ulogu nisam mogao ni da sanjam da će biti ovakav glumac. Manda će trajati među nama zauvek. Sve uloge igrao je za ljude, decu i sve one koji su znali kakav je glumac. Mi znamo sve cene koje je morao da plaća u Buhi i oko Buhe, živeo je živote svih nas, zapostavljajući svoj. Svaku ulogu koja mu je poverena odigrao je briljantno. Sve može i ume Manda. U sve što radi verujemo, sem u njegovu smrt. Tvoj ostanak s nama je poetska istina", rekao je Milan Karadžić na početku komemoracije.



Na večni počinak Mandu je ispratio i Nikola Đuričko i ispričao jednu dogodovštinu sa letovanja u Rosama.

"Plivao je na pučinu da donese čistu vodu za moje dete. Sutradan ga vidim popravlja točak sa nekim komšijom. Moja Ljilja lupa rukom po stolu od smeha, a mislio sam da je to moj resor. Shvatim da je i duhovitiji od mene. Da je i bolji glumac, što nije bas teško", ispričao je Đuričko.

Anica Dobra je rekla je da je “bio strastven u svemu što je radio”. Takođe, dodala je da je imao meko srce i da je zbog toga bio hrabar. Zahvalila mu se što ih je sve čuvao, ali joj je žao što oni nisu uspeli njega da sačuvaju. Onda je izmamila osmeh svih prisutnih na komemoraciji kada je pričala o “muljanju na prazno” sa Mandom.

"Prva asocijacija na njega je smeh i anegdote. Zajedno smo započeli karijere u filmu vec viđeno. Imali smo scenu ljubljenja. Prišao je mi traži da vežbamo, rekla sam mu da ne mogu. Dogovorili smo se da uradimo njegovu tehniku muljanja na prazno. I rekla mu da nikome ne priča. Posle 20 godina smo bili par na filmu Ivkova slava", rekla je Anica Dobra i nasmejala prisutne.

Radoš Bajić je rekao da mu se Manda jadao da je veoma umoran.

"Nebesko sazvežđe glumaca danas postaje bogatije. U Petlovcu su se oglasila crkvena zvona. U Beogradu neverica. Otišao je u večnost. Otišao je prerano u punom uzletu. Dan pre smrti palili smo sveće za najmilije i decu", rekao je jecajući Radoš.

Goran Jevtić rekao da je Manda bio “kapetan koga će voleti zauvek”.

"Nismo mogli da ga stignemo. Uvek je jurio. Govorio je dođi hitno. Uvek je govorio sad, sad mora sad. Trčao je na sve strane da poroveri pozoriste. Hvala ti za sve što si učinio za nas. Volećemo te zauvek. Ti si naš kapetan. Bez obzira što si igrao kapetana kuku ti si bio Petar Pan. Volimo te", rekao je plačnim glasom Jevtić.

Poslednju počast Mandi odao je i Novak Đoković, koji je poslao telegram saučešća u kome piše sledeće:

"Bila je čast poznavati tako velikog čoveka i glumca", navodi se u poruci najboljeg tenisera sveta.

Milorad Mandić Manda (1961-2016) preminuo je u sredu, nakon što mu je pozlilo tokom izvođenja predstave "Petar Pan" u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić".

Izvor: Blic/Telegraf

Komentari / 0

Ostavite komentar