Свечани дочек за предсједника Кине

Кинески председник Си Ðинпинг свечано је данас дочекан испред Палате Србија, где ће у току дана разговарати са државним врхом Србије, а делегације две земље потписати више од 20 међудржавних споразума.

Србија 18.06.2016 | 09:50
Свечани дочек за предсједника Кине
Кинеског председника је испред Палате Србија дочекао председник Србије Томислав Николић, уз највише војне и државне почасти и испаљивање плотуна.

Уз Гарду ВС и црвени тепих, интониране су химне две земље, а потом су председника Кине поздравили и председница Скупштине Србије Маја Гојковић, председник Владе Србије Александар Вучић и министри у влади.

Си и Николић ће потом имати тет-а-тет састанак, после чега следи билатерални састанак делегација две земље, потписивање споразума, након чега ће Николић уручити председнику Кине Орден Републике Србије на великој огрлици.

Према протоколу, следи обраћајње медијима два председника, а потом и одвојени састанци са Вучићем и Гојковић.

Си је јуче допутовао у тродневну посету Србији, а првог дана су положени венци на месту срушене кинеске амбасаде у НАТО бомбардовању, положен камен темељац за Кинески културни центар, откривен споменик Конфучију, табла новоименоване Конфучијеве улице и Трга пријатељства Србије и Кине.

Коментари / 0

Оставите коментар