Svečani doček za predsjednika Kine

Kineski predsednik Si Ðinping svečano je danas dočekan ispred Palate Srbija, gde će u toku dana razgovarati sa državnim vrhom Srbije, a delegacije dve zemlje potpisati više od 20 međudržavnih sporazuma.

Srbija 18.06.2016 | 09:50
Svečani doček za predsjednika Kine
Kineskog predsednika je ispred Palate Srbija dočekao predsednik Srbije Tomislav Nikolić, uz najviše vojne i državne počasti i ispaljivanje plotuna.

Uz Gardu VS i crveni tepih, intonirane su himne dve zemlje, a potom su predsednika Kine pozdravili i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ministri u vladi.

Si i Nikolić će potom imati tet-a-tet sastanak, posle čega sledi bilateralni sastanak delegacija dve zemlje, potpisivanje sporazuma, nakon čega će Nikolić uručiti predsedniku Kine Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici.

Prema protokolu, sledi obraćajnje medijima dva predsednika, a potom i odvojeni sastanci sa Vučićem i Gojković.

Si je juče doputovao u trodnevnu posetu Srbiji, a prvog dana su položeni venci na mestu srušene kineske ambasade u NATO bombardovanju, položen kamen temeljac za Kineski kulturni centar, otkriven spomenik Konfučiju, tabla novoimenovane Konfučijeve ulice i Trga prijateljstva Srbije i Kine.

Komentari / 0

Ostavite komentar