ЕУРО - Срби погрешили код једног гола, Шпанци ''одували'' Турке!

Фудбалска симфонија европског шампиона: Мората и Нолито погађали, Европа се дивила Инијестиној маестралној композицији! Феноменално издање Црвене фурије, која је играла по такту невероватног капитена Барселоне - 3:0!

Фудбал 17.06.2016 | 23:45
ЕУРО - Срби погрешили код једног гола, Шпанци ''одували'' Турке!
Двоструки узастопни првак Европе делује као да би овог лета могао да се домогне и трећег трофеја континенталног шампиона. Шпанија је очитала лекцију Турској на Алијанц Ривијери у Ници и на сјајан начин обезбедила пласман у осмину финала Европског првенства у Француској - 3:0 (2:0).

Једним од јунака славља Црвене фурије може се сматрати двоструки стрелац Алваро Мората, који се са тим головима изједначио на врху листе стрелаца са Бејлом, Пајеом и Стачуом, али је вечерашњом игром селекције Висентеа дел Боскеа у потпуности командовао најбољи играч ове репрезентације Андрес Инијеста.

Барсин мађионичар поигравао се свих 90 минута са везним редом и одбраном Турске, а то се на најбољи начин могло огледати кроз детаљ из 46. минута када је на средини терена просто посрамио Селчука Инана. Пребацио је лопту преко њега, а потом је проследио доНолита. То је био само један од многобројних делова фудбалске магије, коју је ове вечери приредио фудбалски велемајстор.

Шпанцима је било потребно нешто више од пола сата да сломе отпор борбеног, али потпуно немоћног састава већ отписаног селектора Фатиха Терима. Беспрекорна је била и акција у 34. минуту, када је Нолито показао због чега важи за Дел Боскеовог џокер из рукава. Тада је сјајно погодио Морату на ивици петерца, па је овај главом затресао мрежу немоћног Бабачана. Само три минута касније омалени голгетер је и сам нокаутирао потпуно сломљеног ривала након правог поклона турске одбране.

Црвена фурија је у друго полувреме ушла са намером да што пре разреши сваку дилему по питању победника на овој утакмици и то јој је пошло за руком већ након три минута игре.Инијеста је још једном феноменално уочио Ђордија Албу, српске судије нису сигнализирале недозвољену позицију, иако је то требало да учине, а на другој стативи је био усамљенМората.

Турска публика је од тог тренутка у потпуности дигла руке од свог националног тима, ушла у директан конфликт са индиспонираним капитеном Ардом Тураном, па је у последњих пола сата било изузетно тешко гледати овај национални тим како се мучи сам са собом. Шпанија је стала на лопту, сачекала последњи звиждук Милорада Мажића, па већ сада може да размишља о ривалу у борби за ласман у четвртфинале.

ШПАНИЈА – ТУРСКА 3:0
/Мората 35, 48, Нолито 37/

Стадион: Алијанц Ривијера, Ница
Капацитет: 35.624
Судија: Милорад Мажић (Србија)

ШПАНИЈА (4-3-3): Де Хеа - Хуанфран, Пике, Рамос, Алба (од 81. Аспиликуета) - Фабрегас (од 71. Коке), Бускетс, Инијеста - Силва (од 65. Соријано), Мората, Нолито.

ТУРСКА (4-3-2-1): Бабакан - Гонул, Топал, Балта, Еркин - Туфан, Инан (од 71. Мали), Озјакуп (од 62. Шахан) - Чалханоглу (од 46. Сахин), Туран - Јилмаз.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар