EURO - Srbi pogrešili kod jednog gola, Španci ''oduvali'' Turke!

Fudbalska simfonija evropskog šampiona: Morata i Nolito pogađali, Evropa se divila Inijestinoj maestralnoj kompoziciji! Fenomenalno izdanje Crvene furije, koja je igrala po taktu neverovatnog kapitena Barselone - 3:0!

Fudbal 17.06.2016 | 23:45
EURO - Srbi pogrešili kod jednog gola, Španci ''oduvali'' Turke!
Dvostruki uzastopni prvak Evrope deluje kao da bi ovog leta mogao da se domogne i trećeg trofeja kontinentalnog šampiona. Španija je očitala lekciju Turskoj na Alijanc Rivijeri u Nici i na sjajan način obezbedila plasman u osminu finala Evropskog prvenstva u Francuskoj - 3:0 (2:0).

Jednim od junaka slavlja Crvene furije može se smatrati dvostruki strelac Alvaro Morata, koji se sa tim golovima izjednačio na vrhu liste strelaca sa Bejlom, Pajeom i Stačuom, ali je večerašnjom igrom selekcije Visentea del Boskea u potpunosti komandovao najbolji igrač ove reprezentacije Andres Inijesta.

Barsin mađioničar poigravao se svih 90 minuta sa veznim redom i odbranom Turske, a to se na najbolji način moglo ogledati kroz detalj iz 46. minuta kada je na sredini terena prosto posramio Selčuka Inana. Prebacio je loptu preko njega, a potom je prosledio doNolita. To je bio samo jedan od mnogobrojnih delova fudbalske magije, koju je ove večeri priredio fudbalski velemajstor.

Špancima je bilo potrebno nešto više od pola sata da slome otpor borbenog, ali potpuno nemoćnog sastava već otpisanog selektora Fatiha Terima. Besprekorna je bila i akcija u 34. minutu, kada je Nolito pokazao zbog čega važi za Del Boskeovog džoker iz rukava. Tada je sjajno pogodio Moratu na ivici peterca, pa je ovaj glavom zatresao mrežu nemoćnog Babačana. Samo tri minuta kasnije omaleni golgeter je i sam nokautirao potpuno slomljenog rivala nakon pravog poklona turske odbrane.

Crvena furija je u drugo poluvreme ušla sa namerom da što pre razreši svaku dilemu po pitanju pobednika na ovoj utakmici i to joj je pošlo za rukom već nakon tri minuta igre.Inijesta je još jednom fenomenalno uočio Đordija Albu, srpske sudije nisu signalizirale nedozvoljenu poziciju, iako je to trebalo da učine, a na drugoj stativi je bio usamljenMorata.

Turska publika je od tog trenutka u potpunosti digla ruke od svog nacionalnog tima, ušla u direktan konflikt sa indisponiranim kapitenom Ardom Turanom, pa je u poslednjih pola sata bilo izuzetno teško gledati ovaj nacionalni tim kako se muči sam sa sobom. Španija je stala na loptu, sačekala poslednji zvižduk Milorada Mažića, pa već sada može da razmišlja o rivalu u borbi za lasman u četvrtfinale.

ŠPANIJA – TURSKA 3:0
/Morata 35, 48, Nolito 37/

Stadion: Alijanc Rivijera, Nica
Kapacitet: 35.624
Sudija: Milorad Mažić (Srbija)

ŠPANIJA (4-3-3): De Hea - Huanfran, Pike, Ramos, Alba (od 81. Aspilikueta) - Fabregas (od 71. Koke), Buskets, Inijesta - Silva (od 65. Sorijano), Morata, Nolito.

TURSKA (4-3-2-1): Babakan - Gonul, Topal, Balta, Erkin - Tufan, Inan (od 71. Mali), Ozjakup (od 62. Šahan) - Čalhanoglu (od 46. Sahin), Turan - Jilmaz.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar